Fiat Grande Punto 1.2 8v Dynamic (2006)
| Uitvoering | Grande Punto 1.2 8v Dynamic |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 44.000 km |
Mijn Hyundai Getz was een perfecte auto. Maar na drie jaar probleemloze dienst, maakt hij weer plaats voor een oude liefde: Fiat. Rationeel gezien was de Hyundai mijn meest betrouwbare auto ooit en de Fiat is louter een emotionele keuze. Mijn vorige Fiat’s hadden altijd schoonheidsfoutjes. De Grande Punto maakt echter een zeer goede indruk. De eerste rit was een rondje IJsselmeer en de auto laat een zeer degelijke en comfortabele indruk achter. De stoelen zitten goed, de auto is behoorlijk stil en de radiobediening is voortreffelijk. Daarnaast is de auto gewoon mooi. De 1.2 moter moet flink werken, maar geeft nooit de indruk het niet aan te kunnen. De Getz was beslist sneller. Tijdens de rit had ik behoorlijke regenbuien. Twee zaken die dan opvallen: het water spat aan de zijkant behoorlijk op. Dit is het gevolg van het derde kleine ruitje voor. En er zit weer zo’n hypernerveuze Fiat-interval (pauzes tussen het wissen zijn 2 tot 4 seconden) op. Waarom hebben ze dat systeem in hemelsnaam weer van stal gehaald?
Daarnaast raad ik iedereen aan die de auto overweegt een leren stuur en pook te bestellen. Het stuur dat er standaard in zit is niet fijn.
Update 18 november 2008:
Zaterdag ga ik na bijna drie probleemloze jaren en 45000km afscheid nemen van mijn Fiat. Behalve een kapotte voorruit (steen op gekomen), is de auto verder nooit stuk geweest. Zelfs geen lampje. De service intervallen zijn met 30000km lekker lang. Hierdoor vallen de onderhoudskosten erg mee. De auto is mooi stil en rijdt heerlijk. De 1.2 motor is echt basic, kan ik nu concluderen. Vooral bij hogere snelheden moet hij er flink aan trekken. Bij 120km maakt hij bijna 4000rpm en dat is fors. Een zesde versnelling is meer dan wenselijk. Maar in de stad heb je er een heerlijke auto aan. Zorg alsjeblieft dat er airco opzit, want bij inruil gaat iedere dealer daarover zeiken. Bij aankoop heb ik hem trouwens niet gehoord. Ik vind de Punto nog steeds de mooiste compacte auto die er is, maar ik kan er geen paardentrailer mee trekken. Dat is dan ook de reden dat ik hem weg moet doen. Veel succes bij je nieuwe baasje!
De auto heeft alleen regulier onderhoud gehad.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Klokje Rond: Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet (2007) - 356.512 km

Klokje Rond: Fiat Grande Punto

Test: Fiat Grande Punto 1.4 16v T-Jet Sport (2007)

Vergelijkende Test: Fiat Grande Punto - Opel Corsa - Toyota Yaris