Fiat Brava 1.4 SX (1997)
Uitvoering | Brava 1.4 SX |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Persoonlijk vind ik dit een hele mooie auto. Na de Punto, die ik in zijn klasse ook een hele mooie auto vind, heb ik gekozen voor deze Brava; een toch iets grotere auto.
Ietwat traag bij de stoplichten, maar eenmaal op gang doet hij leuk mee met de rest van het verkeer. Bij harde wind ligt hij echter niet echt vast op de weg. Ook heb ik het idee dat de bekleding aan de bovenkant (het plafond) niet echt vast gelijmd zit, de lijmlaag maakt een wat irritant geluid.
De bijbehorende autoradio is compleet, maar toen ik koos voor een cd-speler bleek dat ik ook de tijdsaanduiding kwijt was..
De remvoering, blokken zijn vervangen bij de grote beurt. Deze beurt was nogal prijzig, 1000 euro.
Het verbruik was ook bovengemiddeld. Ik ben een pittige rijder, maar een constant verbruik van 1 op 10 vind ik ietwat hoog.
De accu liet het op de dag van aankoop afweten waardoor ik een nieuwe kreeg.
Ik heb een aantal dagen geleden een ongeluk met de brava gehad. De airbag sprong er uit maar we hadden geen schrammetje terwijl de tegenpartij mij aan de passagierskant behoorlijk raakte, ik raakte ook niet beklemd.