Fiat 500 TwinAir 80 S (2018)
| Uitvoering | 500 TwinAir 80 S |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2018 |
| Jaar van aanschaf | 2018 |
| KM-stand bij aanschaf | 12 km |
| KM-stand laatst | 10.196 km |
Eerste nieuwe auto!
Tot twee weken terug reed ik een BMW 323i (E46) uit 1999. Hier heb ik met veel plezier 2 jaar in gereden. Omdat er veel onderhoud aan zat te komen en de auto sowieso al best duur was om te rijden, hebben we gekeken naar de mogelijkheden voor private lease.
De fiat 500 vond ik al vanaf het begin erg leuk om te zien.
Wilde er altijd eigenlijk al graag eentje rijden. We hebben daarom eens gekeken wat een nieuwe kost en dit vergeleken met private lease. Toen kwamen we tot de conclusie dat voor mij private lease de beste oplossing was. Eigenlijk mede door een topic op Tweakers stuitten we op een aanbieding, waarbij je tegen inlevering van 2500 rentepunten van de ING €60,00 per maand korting kreeg op de lease van een 500S. Deze lease komt dan op €229,00 per maand met een looptijd van 36 maanden en 12000 km per jaar. Al met al een heel goede aanbieding! Ik rij zelf tussen de 7-10k per jaar, dus dit sloot goed aan op mijn situatie.
2 weken en -4 cilinders verder ben ik in het bezit van deze leuke Fiat 500S, twinair 80 pk. Wel even een totaal ander model dan een E46, dat is vooral te merken in ruimte en behendigheid. Ik vind het ideaal. Ondanks dat de kofferbak heel wat kleiner is, kan ik toch 3 flinke boodschappentassen naast elkaar kwijt. Bovendien zit ik meestal alleen, soms met zijn tweeën in de auto en dan is 'ie groot genoeg!
Ik rijd voornamelijk korte stukjes en daarvoor vind ik deze auto uitermate geschikt. De motor is, i.t.t. die van de BMW heel snel warm. 3x zoveel cilinders icm de korte afstandjes die ik reed zorgden voor grote hoeveelheden sludge in de olievuldop. Wel een voordeel was dat ik nooit olie bij heb hoeven vullen trouwens :)
Ik heb nog niet hoeven tanken, dus ik kan nog niet veel over het verbruik zeggen. Alleen dat deze veel hoger ligt dan de fabrieksopgave, maar de korte stukjes helpen daar ook vast niet aan mee. De boordcomputer geeft momenteel 1 op 16,4 aan. Maar goed, dat is alsnog een heel stuk zuiniger dan de BMW, waar ik (gemiddeld) 1 op 11 mee reed.
Ik ben van plan de tankbeurten hier op Autoweek ook bij te gaan houden. Handig dat dat tegenwoordig gewoon bij de review kan overigens... (mijn man houdt hier ook een review bij en die vertelde het me).
Ondanks de kleine stukjes heb ik er inmiddels al 400 km op zitten in 2 weken tijd en dat is voor mij behoorlijk wat. Ik merk dat ik nu wat sneller de auto pak, maar dat zal wel komen omdat het nog nieuwigheid is.
De sterren heb ik voorlopig in het midden laten staan met zijn allen, want de toekomst zal uit moeten wijzen of het er meer of juist minder worden.
Zal deze review proberen regelmatig te updaten!
2800km
De eerste 2800km zitten erop!
Wat een fijn wagentje, zeg! Lekker veel pit, best zuinig (1 op 19 gemiddeld) en ik geniet elke keer weer van dat leuke, pruttelende geluid.
Wat me vooral opvalt is, dat je er nog zoveel in kwijt kunt. Drie grote volle boodschappentassen passen met gemak naast elkaar in de kofferbak.
Tot nu toe nog geen enkel probleem gehad.
De eerste 10000 km zijn gereden!
Inmiddels heb ik de Fiat 500 alweer ruim een jaar en ben ik 10000 km verder. Qua verbruik zit ik gemiddeld 1 op 17,5. Ik rijd sinds december veel snelweg en ik merk dat ‘ie boven de 100 km/u aanzienlijk meer verbruikt. Maar om daar mijn snelheid nu op aan te gaan passen...
Zojuist heb ik getankt, ik zal deze tank eens proberen om rustiger te rijden. Kijken wat dat voor effect heeft op het verbruik! Ben ik wel benieuwd naar.
Verder ben ik nog steeds erg tevreden met de auto! Rijdt prima, geen gekke dingen gehad. Onlangs heeft de auto een beurt gehad en daar is ook niets bijzonders uitgekomen.
Ik hoop er de komende twee jaar nog met veel plezier in te rijden!
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Fiat 500

Een gebruikte Fiat 500 kopen? Houd hier rekening mee

CEO Fiat: 'Waarschijnlijk geen opvolger voor brandstof-500'

Praktijkverbruik: is de Fiat 500 TwinAir zuinig?

Praktijkervaring Fiat 500 (2007 – heden): dit vinden eigenaren van hun auto