Dongfeng Box (2024) #3
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Prima auto, kleine ergernissen
Na ruim negen maanden zijn we nog steeds erg tevreden over de Box.
Positieve punten zijn er te over. Hij is ruim voor zijn prijs, de radius van met iets meer dan 300 km lijkt redelijk correct, als je er geen gekke dingen mee doet. Gek is bij deze auto: per sé 100 of harder rijden, op een koude dag met airco aan sterk verwarmen, en hard optrekken en afremmen ipv one pedal driving.
De box staat bij ons standaard op zoveel mogelijk genereren bij uitrollen, en dat voelt als remmen. Helaas gaan er geen remlichten aan als je op die manier afremt. De te houden afstand voor adaptive staat standaard op kort, een dat is nog best een redelijke afstand. Op de snelweg moet je daarom rekening houden met veel mensen die hem er tussen gooien, maar dat moet je met andere auto's ook.
Bij het starten moet je elke keer direct een aantal hinderlijke bemoeienissen uitzetten, die staan op één scherm, dus daar ben je snel mee klaar. De camera's gaan bij het knipperlicht aan. Dat kun je uitzetten, maar na een paar dagen is hij dat weer vergeten.... Als je hem een ruime wel niet gebruikt, maar wel aan de lader hebt liggen, is het verstandig om toch even het hele systeem een uur aan te zetten, om te voorkomen dat de kleine accu voor de deur hendels, ramen, stoel verstelling en ruitenwissers leeg raakt. Het naar achteren schuiven van de stoel bij het opendoen van de deur is best prettig, dat je niet gebruik kunt maken van de voorinstelling als je met rijden bent begonnen is wat vreemd, want je mag wel tijdens het rijden de stoel handmatig verstellen.
Maar zoals gezegd, we zijn er erg blij mee. We rijden er zelfs vrij veel mee. We hebben een frunk besteld, maar die is nog niet geleverd.
PRIVATE LEASE Dongfeng Box

Dongfeng Box Launch Edition 42 kWh | 360° camera | Adaptieve cruise control | Smartphone integratie | LED verlichting | Bestuurdersstoel verwarming + ventilatie | Keyless entry
- 2025

Dongfeng Box Launch Edition 42 kWh Blackline | Apple Carplay/Android Auto | 360* Camera | Stoelverwarming/Stoelverkoeling | Adaptief Cruise Control | Climate Control | Keyless Entry
- 2025

Dongfeng Box Premium Edition 42 kWh |Full Option|Rijklaarprijs|Nieuw|310 km range|