Daihatsu Sirion 2 1.3 16V DVVT Sport (2007)

Daihatsu Sirion 2
Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2 - interieur

UitvoeringSirion 2 1.3 16V DVVT Sport
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Ging na het opraken van mn oude Ford Fiesta op zoek naar een nieuwe betaalbare auto waarin ik prettig veel kilometers kan maken. Na veel vergelijken wilde ik gaan voor de Citroen C1. Maar na 2 proefritten moest ik tot mijn spijt concluderen dat deze auto voor mij te klein was zowel qua ruimte als qua zithouding (vooral omdat de stoel niet omlaag kan). De dealer wees me op de Sirion 2 die ik tot dan toe niet kende. Zoals ik hem toen daar zag staan wist ik eigenlijk niet of ik hem wel zo leuk vond om te zien, maar de binnenruimte was aanmerkelijk! Ook mn zithouding was prettig. Thuis op zoek gegaan op internet naar uitvoeringen en fotos en zag mooie fotos van de sirion 2 sport op een auto show in Geneve en werd langzaam verliefd..

Na een proefrit (in een automaat uitvoering) was ik wel overtuigd dat dit een prettige auto was! Dus uiteindelijk tot aanschaf overgegaan ondanks dat mijn oorspronkelijke doel om onder de 10.000 euro te blijven nu met 4 duizend overschreden was! Heb er namelijk ook cruise control in laten zetten (500 euro extra betaald) omdat ik regelmatig boetes krijg voor paar kilometer te hard op de bekende 50/80/100 wegen.. hoe dit werkt weet ik nog niet moet hem nog inleren of te wel instellen..

Er zijn eigenlijk heel veel leuke opties voor deze auto maar het word toch wel snel aan de prijs dan natuurlijk! Bv dubbele uitlaat, middenarmsteun, windkapjes, trekhaak etc..

Heb er best veel bekijks mee! Meestal zie je mensen kijken van wat is dat voor geinig wagentje? In mooi fel rood met zn sporty stoere look en opvallende rondingen en voor grill met extra lampen erin!

Over gebruik kan ik nog niet veel zeggen lijkt ongeveer op 1 op 15 te zitten. Maar goed de kilometerstand is 250 dus kan nog niet veel zeggen.

Comfort is prettig, stoelen beetje harder dan ik gewend was maar niet storend voor alsnog. Veel handig vakjes en alles is mooi afgewerkt en er zitten veel handigheidjes in de auto zoals bv de achterzittingen die breder gemaakt kunnen worden om bv grote dingen op de achterbank te zetten zonder de rugleningen plat te doen.

Misschien wel grappig om te vertellen is dat als je de banken omlaag doet en de voorstoelen naar voor klapt je er een groot luchtbed in kan leggen en dus in de auto kan slapen met zn 2en. Waar je dan de bagage zou moeten laten is een ander punt maar het gaat om het idee.

Zo ver nog niks, schakelen gaat wat stroef nog (misschien nieuwigheid) en de auto waarschuwt voor zo n beetje alles, dus je moet tegen piepjes kunnen! In de bijrijdersstoel zit een sensor zodat als er iemand naast je zit die zijn of haar riem niet vast heeft hij ook waarschuwt met een pieptoon, dit betekend in principe dat je een grote doos ook in de gordel moet zetten, moet dat eens gaan navragen bij de dealer hoe dat zit.