Daewoo Lanos 1.6 Sport (2001)
Uitvoering | Lanos 1.6 Sport |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Sinds augustus 2001 ben ik in het bezit van een zwarte Lanos Sport. Al vanaf dag 1 een echte eyecatcher!
Het interieur is sportief door de mat metallook op het dashboard en de bekleding is van aangenaam zwatr / grijs velours. De Sport uitvoering is de meest complete uitvoering met o.a. dubbele airbags, airco en ABS.
Zijn naam ’Sport’ doet hij eer aan!!! Wat een scheurijzer! Deze 1.6 16v heeft maar liefst 113pk! Hij trekt menige auto met naam en faam eruit en op de snelweg hoef je maar wat gas bij te geven om in te halen. Hij heeft behoorlijk wat over.
De auto is vrij stil binnenin maar bij een pittige rijstijl hoor je de motor wel lekker werken. Dit is echter niet storend.
De stoelen zitten lekker en zijn goed verstelbaar, ook in hoogte. Ook het steur in verstelbaar. Achterin loopt de rugleuning van de achterbank lekker hoog door en heeft geintegreerde hoofdsteunen.
Geen! Deze auto is zeer betrouwbaar. Starten in de winter, de airco, motorisch noem het maar op, niets heeft gehaperd of geweigerd. Daar kijk ik echt van op!
Daewoo heeft een smet op zijn naam of wordt soms in een hoekje gedrukt maar waarom is mij een raadsel.