Dacia Sandero 1.6 Stepway (2010)
Uitvoering | Sandero 1.6 Stepway |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Eérste weerkend met de Sandero Stepway
Na bijna 8 jaar onze Fiat Punto Go! 1.2 uit 2002 ingeruild voor een Dacia Sandero Stepway, het exemplaar uit de showroom anders hadden we nog minstens 3 à 4 maanden geduld moeten hebben.
Na 2 dagen kunnen we natuurlijk nog niet heel veel zinnigs zeggen behalve dan dat de meeste professionele reviews over de Sandero Stepway een juist beeld over deze auto weergeven.
De auto is ruim, relatief goedkoop en ziet er stoer uit. Daar staat tegenover dat de auto vergeleken met de Fiat Punto soberder is en de gebruikte materialen in het interieur minder robuust en goedkoper aanvoelen. Ook onder de motorkap is alles minder luxe uitgevoerd; minder geluidsisolatie, minder afdekplaatjes en minder gebundelde draden.
De hoge zit in de Stepway, nog zo'n 2 cm hoger dan bij een standaard Sandero, is geweldig. Je hebt het gevoel in een mini mpv te rijden. De stoelen, hoe eenvoudig ook, zitten tot nu toe goed. Ook het rijden en optrekken gaat goed hoewel de 1.6 liter motor zich boven de 100 km per uur duidelijk laat horen. Het weggedrag is prima, vooral op met klinkers bestrate wegen voelt de Stepway zich thuis.
Binnen een halfuur nadat de auto was afgeleverd heb ik overigens thuis direct de standaard meegeleverde Blaupunkt radio reeds vervangen door een exemplaar van Autovision (AV8950BT). Deze radio kan ook mp3-bestanden vanaf een SD-kaart of via de usb-poort kan afspelen en voorzien is van bluetooth t.b.v. de mobiele telefoon. De Stepway is standaard voorzien van 2 speakers aan de voorzijde, wanneer men ook geluid vanuit de achterdeuren wenst dan zal men de bekabeling hiervoor zélf moeten aanleggen.
Wanneer we meer eigen ervaringen hebben opgedaan met de Stepway zal deze review natuurlijk nog bijgewerkt worden. Binnenkort volgen ook de dakdragers (dwarsliggers) waarna we kunnen kijken hoe de auto rijdt met een 'koffer' op het dak.
Voor nu nog een interessante link over deze auto:
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4