Dacia Sandero 1.6 Lauréate (2009)

Dacia Sandero 1.6 Lauréate (2009)

UitvoeringSandero 1.6 Lauréate
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Omdat diesel rijden in 2008 steeds duurder werd, besloot ik om weer terug te keren naar benzinemotoren. En dit bevalt mij ook omdat ik dan van het stationaire dieselgeluid af ben, ondanks dat mijn vorige auto een HDI motor in het vooronder had.en dus voor een diesel beschaafd geluid produceert. Een benzinemotor kan zo mooi lopen vind ik.
Ondanks dat ik 3 Citroëns heb gehad en deze van redelijk tot goed zijn bevallen, stond ik open voor een ander merk.

4 jaar Dacia Sandero phase 1

Inmiddels ruimschoots 80000 km gereden met de Sandero.
De auto heeft me tot nu toe nooit laten staan, ziet er nog steeds fris uit en is inmiddels moeiteloos door de APK gekomen.
Wat er wel aan komt is een Grote Beurt bij 90000 kilometer, nieuwe zomerbanden en distributieriem en spanners vernieuwen.
Tijdens de APK heb ik een nieuwe Sandero 0.9 Tce meegekregen....en wat opvalt in deze nieuwe Sandero is de stilte waarin deze auto zich voortbeweegt. Toch veel geruislozer dan de motor in mijn 'oude' Sandero, die vanaf 110 km per uur zich toch behoorlijk laat horen in het interieur.
Je merkt gewoon dat Dacia een grote stap voorwaarts heeft gezet.
Mede door de verwachte kosten voor de komende grote beurt en het fijne rijgedrag van de nieuwe Sandero was ik toch nieuwsgierig wat ik nog voor mijn oude Sandero zou krijgen, of moest bijbetalen, hoe je het dan ook maar wilt noemen.
En dat viel me tegen, dus de deal ging niet door.
Geen nieuwe Sandero dus, of toch wel?
Gelukkig zijn er meer Daciadealers in Nederland en zo werd mij 20 procent meer geboden bij een dealer in het midden des lands, en wat denk je, die koop is doorgegaan!
Inmiddels staat de Sandero phase 2 bij mij in de garage, hoe het daar mee gaat vertel ik u graag in een volgende rewiew!

PRIVATE LEASE Dacia Sandero