Dacia Jogger TCe 110 Extreme 7P (2022) #3

Dacia Jogger TCe 110 Extreme 7P (2022)
Dacia Jogger TCe 110 Extreme 7P (2022)Dacia Jogger TCe 110 Extreme 7P (2022)Dacia Jogger TCe 110 Extreme 7P (2022)Dacia Jogger TCe 110 Extreme 7P (2022)Dacia Jogger TCe 110 Extreme 7P (2022)

UitvoeringJogger TCe 110 Extreme 7P
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2023

Eerste keer een “budget” auto, wat een feest!

Ik ben nu inbezit van een Dacia jogger. Ik heb de afgelopen jaren redelijk wat auto’s gehad. Vanaf 2015 een Vw exeo, bmw f31 3 serie, Citroën c4 en nu dan een Dacia jogger. Voor het eerst dat ik een auto kocht die niet 3-5 jaar oud is. Om maar met de deur in huis te vallen, wat een geweldige aankoop. Ik heb er nu reeds 20.000 km op zitten, en nog steeds stap ik met een grote glimlach elke keer weer in mijn auto. De 7 Zits was geen must, maar zat op deze demo. Kleur is wit, uitvoering extreme + nog een pack. Wel in het begin problemen met de Apple CarPlay, maar dat eenvoudig voor 45 euro opgelost met een draadloze connector probleem zit in de lightningkabels, ongeacht origineel of niet. Ook de speakers klonken mij maar zo-zo. Hiervoor 4 nieuwe jvc speakers voor 70 euro en tweeters op aliexpress besteld.(die laatste voor 15 euro en is plug and play in het dashboard, draden zitten er gewoon al in) verbruik met 3 maal door de bergen naar Italië zit op 5.9. Let op, wel 3x met dakkoffer. Dus dat kan efficiënter zonder veel moeite. Vooral het massieve, windongevoeligheid, en het logisch ingedeeld zijn van de auto maken het tot een feest om te rijden. Natuurlijk is het geen bmw of vw exeo, maar het is veel comfortabeler dan een c4 uit 2019. Ook de stoelen zitten goed, geen problemen of pijntjes na 1200km. Auto is met 1 liter natuurlijk geen racemonster, maar prima om in te halen of in de bergen wanneer je de eco modus uit zet. In eco modus is het veel te veel schakelen in cruisecontrol. Echt het enige negatieve tot heden is de cruisecontrol. De auto schiet bij gas bij geven in cruisecontrol vaak 3 km door de limiet, en dat is een risico, maar vooral irritant. Ik hoop dat dat met een update wordt opgelost, want op deze manier kun je op de boete wachten. Samenvattend: heerlijke reisauto, efficiënt, niet pretentieus, gewoon is goed genoeg, Luxe genoeg, grote onderhoudinterval, alles wat auto rijden leuk en betaalbaar maakt

Dacia jogger 35000km

Nog steeds zeer tevreden met de Dacia jogger. We hebben nu een caravan gekocht. Met de caravan en bepakking in totaal 1150kg is het goed rijden. Wel logisch om de ecostand uit te schakelen, waaardoor de auto meer pit heeft. Gemiddeld rijden wij 6.1 liter op 100 km zonder iets te trekken. Meestal met zijn 2en aan boord. Dus hele nette verbruikswaardes. Dit is wel grotendeels met 120kmh dus bij gebruik in Nederland op de dag kan dit nog veel zuiniger, reken op 5.7 liter. Nog steeds super tevreden en geen klachten. Enige alternatief is de nieuwe duster die volgend jaar in NL arriveerd. Die heeft bijna dezelfde binnenruimte, maar ziet er echt heel leuk uit, Dacia wordt zowaar echt mooi (maar ben nog steeds ook zeer tevreden over de looks van de jogger)

10,0

PRIVATE LEASE Dacia Jogger