Dacia Jogger Hybrid 140 Extreme 7P (2023)

Dacia Jogger
Dacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia JoggerDacia Jogger

UitvoeringJogger Hybrid 140 Extreme 7P
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

wisselend enthousiasme

Toen ik de Dacia Jogger kocht, was ik enthousiast. Een mooie lijn, redelijk ruim en relatief niet al te duur. Wat wil je nog meer. Na enkele maanden gebruik merk ik echter dat de auto niet helemaal aan mijn verwachtingen voldoet. Hier zijn mijn belangrijkste ervaringen, zowel positief als negatief.

Teleurstellend brandstofverbruik:
Het grootste minpunt is voor mij het brandstofverbruik. Als hybride had ik gehoopt op een zuinige auto, maar dat valt behoorlijk tegen. Het lijkt erop dat Dacia veel heeft gefocust op de elektrische aandrijving, terwijl de benzinemotor ouderwets onzuinig is gebleven. Tijdens lange ritten merkte ik dat het verbruik soms hoger ligt dan mijn vorige niet-hybride auto.

Slechte isolatie en storende geluiden:
Tijdens het rijden ervaar ik regelmatig storende geluiden. Het is moeilijk te zeggen waar het vandaan komt, maar het lijkt inderdaad alsof de auto weinig geluidsisolatie heeft. Op de snelweg hoor ik veel windgeruis en onbekende tikjes die de rit minder comfortabel maken. Vooral op langere ritten is dit vermoeiend.

Winterproblemen:
In de winter stuitte ik op een probleem dat ik nooit eerder had meegemaakt: de binnenkant van de voorruit bevriest. Dit is niet alleen onhandig, maar ook gevaarlijk omdat het zicht beperkt is. Bovendien duurt het erg lang voordat de auto warm wordt, zelfs tijdens langere ritten. Voor een moderne auto is dit een serieuze tekortkoming die het rijplezier in koude maanden flink beïnvloedt.

Stoeltjes achterin: onpraktisch systeem
De mogelijkheid om zeven personen mee te nemen was een belangrijke reden om voor de Jogger te kiezen. De stoeltjes op plek 6 en 7 blijken echter minder praktisch dan verwacht. Het systeem om deze stoelen uit de auto te halen werkt met touwtjes, die bij mij al snel kapotgingen. Dit voelt goedkoop en ondoordacht. Het maakt de flexibiliteit van de derde zitrij minder aantrekkelijk, wat jammer is voor een auto die zich richt op gezinnen.

Pluspunten: prijs en veelzijdigheid
De Dacia Jogger heeft ook zeker sterke kanten. Het grootste pluspunt is zonder twijfel de prijs. Voor een hybride gezinsauto met zeven zitplaatsen is het een van de goedkoopste opties op de markt. Daarnaast rijdt de auto soepel bij korte ritten en voelt hij wendbaar aan in de stad, alhoewel hij met momentem erg springerig is.

Conclusie
De Dacia Jogger heeft sterke punten, maar de tekortkomingen wegen voor mij zwaarder. Het tegenvallende verbruik, de slechte isolatie en de winterproblemen zijn serieuze minpunten. Hoewel de prijs aantrekkelijk blijft, zou ik bij een volgende keuze verder kijken. Voor gezinnen met een beperkt budget blijft de Jogger een redelijke optie, maar als je hogere eisen stelt aan comfort en efficiëntie, zijn er betere alternatieven.

6,5

PRIVATE LEASE Dacia Jogger