Dacia Jogger TCe 100 Bi-Fuel Extreme 5P (2023) #2

Uitvoering | Jogger TCe 100 Bi-Fuel Extreme 5P |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Zuinig, goedkoop ruimtewonder
Afgelopen november heb ik mijn hagelnieuwe Jogger opgehaald, het nieuwe model met het nieuwe logo, na grondig onderzoek en een uitgebreide proefrit. Een Jogger 5persoons in de Extreme uitvoering, dus met uitgebreid scherm met Android Auto. Als extra een vaste welstandsknobbel laten installeren voor mijn vouwwagen.
Wat me enorm aansprak was de LPG installatie die in de praktijk ( ik rijd vooral 60-80-100 km wegen) heel zuinig is, ik haal 1 op 13,5 tot 1 op 14!
Hiermee rijd ik met 1 tank van 35 liter gemiddeld 400-450 km.
Op benzine kom ik tot 1 op 20.
Rijd je veel snelwegen en vind je 130 de norm dan gaat het verbruik razend snel richting 1 op 10 of lager, een fluwelen rechtervoet werkt dus beter en rijd nog relaxter ook.
In de zomervakantie met de klapkar van 550 kilo erachter kwam ik in Duitsland gemiddeld bij 1 op 11,5 uit.
Niet slecht dus, op autogas gewoon bespottelijk goedkoop.
Uiteraard werd ook de topsnelheid (zonder klapkar natuurlijk) getest en 185 op de teller is geen racetempo, maar vlot zat. Daarbij zijn de medepassagiers nog goed te verstaan.
De enorme kofferbak verdient extra aandacht want dit is dik 700 liter die in de praktijk gewoon alles kan herbergen wat je wilt.
Qua comfort is de auto prima: goede zit is te vinden door de instelbaarheid van zowel stoel als stuur. Prima airco en alles binnen handbereik.
Prestaties: de handbak doet wat hij moet doen, en met de juiste rechtervoet is de auto vlot zat voor een inhaalmanoeuvre op de snelweg. Je merkt alleen wel dat in de bergen het op zich wel soepel gaat, maar je net een versnelling terug moet als je wilt inhalen. 90 of 100 pk is dan precies voldoende voor zo'n grote auto.
Al met al een prima begin, wordt vervolgd.
PRIVATE LEASE Dacia Jogger

Dacia Jogger 1.6 Hybrid 140pk Extreme 5p. Navi Camera Carplay Clima Led CruiseControl 16" Pdc
- 2023

Dacia Jogger 1.6 Hybrid 140 Expression 5p. AUTOMAAT carplay ALLINPRIJS
- 2023

Dacia Jogger 1.0 TCe 110 Extreme 7p. | Navigatiesysteem | Stoelverwarming | Automatische airconditioning | Achteruitrijcamera
- 2022