Dacia Duster hybrid-G 150 4x4 Limited Edition (2026)

Gebruikersreview

Dacia Duster hybrid-G 150 4x4 Limited Edition (2026)

UitvoeringDuster hybrid-G 150 4x4 Limited Edition
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Eerste 6000km Hybrid-G 150 4x4

De eerste 6.000 kilometer zitten erop! Mijn conclusie tot nu toe: deze auto is een nuchtere, slimme keuze, maar tegelijkertijd veel minder "kaal" dan je op voorhand zou verwachten.

Uitrusting en comfort

In deze uitvoering (Limited Edition) is de auto voorzien van heel wat prettige opties die het rijden comfortabel maken. Denk aan airco, stuur- en voorruitverwarming, een 360-graden camera, adaptive cruise control en een automatische parkeerrem. Het multimediasysteem werkt erg vlot, betrouwbaar en is logisch opgebouwd. Heel fijn is ook dat er nog voldoende fysieke knoppen aanwezig zijn op logische plekken, wat de bediening tijdens het rijden erg ergonomisch maakt.

Prestaties, rijmodi en caravantrekker
Deze 4x4-uitvoering beschikt over verschillende rijmodi in combinatie met een automaat. Met 154 pk is er meer dan genoeg vermogen aanwezig. De auto mag 1.500 kg trekken en tijdens een eerste test met mijn caravan van 1.300 kg gaf de auto geen centje pijn. Daarnaast is het verbruik op LPG verrassend gunstig: ik haal gemiddeld zo’n 1 op 14,3.

Verbeterpunten / Minpunten
Zijn er ook nadelen? Zeker:
Aandrijving: De aandrijflijn voelt af en toe wat onzeker/zoekend aan.
Zithouding & Stoelen: Vergeleken met mijn vorige auto (een Lynk & Co 01) zijn de stoelen oké, maar zeker niet top. Ook valt de voorruit gevoelsmatig wat laag uit.
Geluidskwaliteit: Het standaard audiosysteem klinkt erg mager. Ik heb de achterspeakers inmiddels vervangen, wat gelukkig al een flinke verbetering geeft.

Eindoordeel:

Al met al een zeer complete, praktisch ingestelde en zuinige auto die opvallend veel waar voor z'n geld biedt, met hier en daar een klein verbeterpunt.