Cupra Terramar 1.5 e-HYBRID VZ Performance (2025) #5

Cupra Terramar
Cupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra TerramarCupra Terramar

UitvoeringTerramar 1.5 e-HYBRID VZ Performance
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Wennen

Na dat mijn Tesla Model3 na 150000km en 4 jaar aan een nieuwe auto toe was, heb ik mijn oude DJ (stond ook in het kenteken) toegesproken met de dank voor de veilige en foutloze kilometers en ging in mijn Terramar ophalen.

Waarom niet meer elektrisch hoor ik jullie zeggen? Voor mij na vele nieuwe modellen gereden te hebben was er 1 alternatief, de I4.....
Met ruim 70k qua bijtelling was de BM'es qua bijtelleing te duur en bleef de Tesla over.
Als autofreak wilde ik niet 2 keer achter elkaar de dezelfde auto.

Rondkijkend kwam ik op een PHEV uit.
Veel modellen en in een range van rond 55k kwam ik persoonlijk uit bij de VAG-groep.
Tiguan en Q3 was een no go qua lijn en uitstraling....
Toen zag ik de looks van de Cupra Terramar en het was voor mij een verademing.

Uiteindelijk besteld als de VZ uitvoering in Dark Void met full options.
In het begin is het erg wennen na 150.000km in een minimalistische Model3 gereden te hebben qua snelheid en bediening.

Na 1.000km ik hem toch wel langzaam meer waarderen, kortom wordt vervolgd .
Misschien iets voor een ervaring van rijders met een artikel in AW "van BEV naar PHEV" ?