Citroën Xsara Break 1.9 D Ligne Séduction (1999)

Citroën Xsara Break 1.9 D Ligne Séduction (1999)

UitvoeringXsara Break 1.9 D Ligne Séduction
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2002

Ik heb deze wagen tweedehands ex-lease gekocht, ben tot nu toe zeer tevreden over betrouwbaarheid, ruimteaanbod, en vooral comfort. Minder tevreden ben ik over de prestaties, 1.9d kan met hedendaags verkeer niet vlot meer mee en inhalen is dan zeker uit den boze met deze wagen.
Het design van de wagen ziet er in vergelijking met concurrentie (Astra break, Mégane braek vorig model) na 5 jaar nog steeds modern uit. Ondanks hoge kilometerstand van wagen (154000) nog geen enkel probleem gehad.
Wat wel enorm storend is zijn de opkomende rammels aan deuren en dashboard. Verder zou ik bij de volgende wagen zeker uitzien naar de HDI versie en dan zeker met airco. Deze 2 zaken, samen met de teleurstellende inruilwaarde van het merk verplichten mij helaas om met deze wagen te blijven rijden totdat ie naar de schroothoop moet.
update 25/01/2006
bijna 200000km en nog steeds,buiten de normale onderhoudsbeurten geen kosten gehad aan de wagen,wel zitten er serieuze uitgaven aanb te komen ivm slijtage van banden,uitlaat,distributieriem,....
heb de wagen toch nog kunnen verkopen en de koper heeft bovenstaande kosten er met plezier bijgenomen.

storende rammels.
defect aan centrale deurvergrendeling.
vervanging onder garantie van schakeling airbag.