Citroën Saxo 1.5 D SX (1999)
| Uitvoering | Saxo 1.5 D SX |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2000 |
| KM-stand bij aanschaf | 43.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Goede degelijke Saxo, aangeschaft voor mijn vriendin, maar doordat zij het werk dichter bij huis heeft gekregen rijd ik er nu in.
De auto is door ons voorzien van cruise control, winterbanden, sportvelgen (zomerbanden) en een trekhaak. Het is een ideale auto voor woon-werk verkeer, ook op de langere afstand met losse auto gaat goed. We hebben de trekhaak gemonteerd is de vouwwagen, kijk dan is de auto pas echt traag, dit is ook geen goede optie.
Cruise control is ideaal vooral op de langere afstand, mooi op 125 instellen, en lekker doortuffen zonder boetes.
Wel mis je in z’n kleine auto het confort van een grote, dus volgende auto wordt een grotere.
01/02/04 Inmiddels heb ik een andere auto gekocht (Audi A4 TDI Avant) reden: meer vermogen, meer comfort, veiliger.
Onderhoud: 1x per jaar een beurt + APK, tussentijds olie verversen + filter.
Af en toe wassen.
Problemen tot nog toe:
Remvoering liet los van de trommels
Remschijven + blokken
Deurschanier die kraakt (even vastzetten en klaar)
uitlaat doorgerot.
Probleemloze auto, Ik wens de volgende eigenaar er net zo veel geluk mee als dat ik heb gehad.