Citroën Grand C4 Picasso HDi 150 Exlusive 7P (2011)

Citroën Grand C4 Picasso HDi 150 Exlusive 7P (2011)

UitvoeringGrand C4 Picasso HDi 150 Exlusive 7P
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2012

Niet goed

Wij hebben deze auto nu al wat jaren in bezit en ik denk dat ik kan zeggen dat dit mijn slechtste auto ooit is. Helaas nog slechter dan mijn Renault.
Ik zal proberen uit te leggen wat ik bedoel, want de auto rijdt niet slecht!!

De uitvoering met motor en de daarbij helemaal volgehangen accessoires zorgen voor een dermate unieke auto. Daar zijn er niet veel van.
Wij hebben nog niet langer dan 5 maanden zonder problemen kunnen rijden met deze auto. Vooral heel veel electro gerelateerde of luchtvering gerelateerde problemen gehad. In januari is de turbo met intercooler vervangen nadat deze de auto op hol heeft doen slaan op de snelweg.

Ondanks alle ellende, De auto rijdt voortreffelijk! Wij zijn naar Oostenrijk gegaan en je zoeft met hoge snelheid erheen. In de bergen is de motor ijzersterk en voor die omgeving gemaakt. Hierbij de stad, is de motor fysiek te zwaar, voortrein rammelt voortdurend, egs moet je mee leren rijden.

ingeleverd

De auto ingeleverd. het aantal problemen, bijtelling, niet bevallen, heeft er voor gezorgd dat ik hem geruild heb. Oud collega had een 5008 met meer kilometers die er ook eerder uit moet.

Kinderen vonden de auto fijn, lekker rijden. Ons zal vooral alle problemen bij blijven.

Climate control vervangen (alle 4 de posities)
Luchtvering in 3 jaar 4x lek
accu los gekomen tijdens rijden
Bij elke regenbui of wasstraat storing in sensor luchtvering
Turbo olie gelekt naar motor, motor op gaan lopen en op snelweg motor uitgezet...
alle ramen zakken naar beneden, na een week stonden de deurvakken vol water
Navigatie afbreken, loopt het systeem vast, opnieuw resetten, waardoor alles gereset wordt.
Airbag waarschuwings lampje meermaals vals aan
handrem vast staan, niet meer los komen.
Verlichting is niet zelf te repareren
Voorruit gesprongen, dit type is niet op voorraad in NL en duurde 2 weken voordat hij binnen was.

In 5 min, wat ik de afgelopen 3 jaar ondervonden heb.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee