Citroën Grand C4 Picasso HDi 110 Ligne Business 7P (2012)

Uitvoering | Grand C4 Picasso HDi 110 Ligne Business 7P |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Tevreden
De Mercedes was einde contract en wegens drie kinderen, waarvan 1 maxi-cosi, beter toch (tijdelijk) naar een monovolume overstappen.
Alhoewel ik vanuit vroegere goede ervaringen met VW had, was de Grand C4 Picasso budget-gewijs het meest interessant. En waarom eens geen PSA....
Uitrusting
De uitrusting heet in België anders dan in Nederland, dus kon die niet aanvinken. Maar die is heel compleet: GPS, parkeersensoren, Xenon, audio upgrade, glazen dak,...
En (standaard): wat een ruimte! De achterbank kan verschoven worden. Zelfs in de voorste stand nog heel wat beenruimte en wat er dan in de koffer allemaal kan verdwijnen; je houdt het niet voor mogelijk.
Problemen/betrouwbaarheid
Ik heb met de auto eigenlijk nooit échte problemen gehad. Het enige vermeldenswaardige: ik heb aan het einde eens een lekje aan de diesel retourleiding gehad. Was in een klein half uurtje gerepareerd. Aangezien leasing heb ik geen factuur gezien, dus kan niet over de kosten oordelen; maar aangezien ik slechts heel even heb moeten wachten, zal het niet vele van betekenis geweest zijn.
Voor de rest was het altijd starten en rijden.
Comfort
Tja, Citroën staat gekend voor comfort en dat was de auto zeker wel: stil, goede vering; rijkelijk uitgerust. Met deze auto kan je lange afstanden afleggen zonder vermoeid uit te stappen.
Verbruik
Het is en hoge auto; en een behoorlijk gewicht, dus de 1,6 moet soms behoorlijk werken. Reken een verbruik tussen de 5,5 en 6 liter.
Motor/rijgedrag
PSA kan wel degelijk diesels bouwen. De motor is zeer gewillig en gaat vlot in de toeren. Ook met een zware aanhangwagen naar et containerpark: hij doet het zonder problemen. Toch wel sterk voor zo´n kleine motor.
De 6-bak schakelt wat hakerig en de pook is wat lang, maar dat went.
Het rijgedrag is comfortabel en voorspelbaar, maar voor de rest is dergelijke auto niet gemaakt voor een stoplichtsprintje of om te gaan scheuren. Daar schaf je zo´n auto niet voor aan.
Conclusie
Ik ben behoorlijk tevreden geweest over de Grand C4 Picasso.
Hij is zeer ruim, comfortabel en betrouwbaar. Veel rijplezier moet je daarentegen niet gaan zoeken.
EINDE
160000 KM
Mei 2017 heb ik de auto ingeleverd met een zeer tevreden gevoel.
Ik heb nog lang lang gedacht om het nieuwste model C4 Picasso te bestellen.
Maar toen mijn vrouw haar Scenic ging bestellen, heb ik in een Talisman gezeten en was onmiddellijk verkocht. Dat is dus de opvolger geworden.
Ik heb dus een goeie 3 jaar met deze auto gereden.

Citroën C4 Picasso 1.6 VTi 16v LIGNE BUSINESS/CLIMA AIRCO/TREKHAAK/LM-VELG/ISOFIX/CRUISE CONTROL/NAVIGATIE/nwe APK+O.H.BEURT/NAP
- 2011

Citroën C4 Picasso BWJ 2013 1.6 THP 157 PK Intensive NIEUW BINNEN !!
- 2013

Citroën C4 Picasso 1.6 VTi Tendance ✅PANODAK ✅NIEUWE APK ✅GARANTIE