Citroën Grand C4 Picasso 2.0 HDiF 138 Ligne Business (2007)

Citroën C4 Picasso
Citroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 Picasso 5-zitsCitroën C4 Picasso 5-zits

UitvoeringGrand C4 Picasso 2.0 HDiF 138 Ligne Business
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Ik heb deze Citroën C4 Picasso 2.0 HDiF AUT4 ligne Business nieuw gekocht, en sinds 19 oktober 2007 ben ik trotse eigenaar van deze auto. Hij bevalt erg goed. Alleen moet je bij aankoop goed kijken of je een Handgeschakelde, EB6V (Semi-automaat) of een vol automaat neemt. Ik heb er een een week op proef gehad, dat was een 1.6 HDiF EB6V, maar die beviel niet omdat hij niet lekker doorschakeld. Toen kwam de Picasso met vol automaat uit, en die heb ik gekocht.
Hij bevalt mij nog steeds goed, ook de bluetooth van de auto bevalt goed. Heel overduidelijk, en makkelijk de besturen. Alleen is het besturen van het display vanaf het stuur wel even wennen.
Ik heb hiervoor een Citroën Xsara Picasso 2.0 HDI Exclusive gehad. Die bevoel ook goed, maar erg mooi was hij niet. Ik heb voor hem gekozen omdat ik drie kinderen heb, en ik wil graag voor iedereen een evengrote zitplek in de auto hebben. Ik heb wel met veel plezier in de auto gereden. Hij reed lekker, maar na 5 jaar begon hij wel wat mankementen te krijgen, bijv. het electrische raam begaf het in de laatste week dat hij in ons bezit was, en de uitlaat zat niet helemaal meer vast.
Op het gebied van zuinigheid ben ik ver op achteruit gegaan. Mijn Xsara Picasso had een C label, en de C4 Picasso Heeft een E label.

Update augustus 2008

Inmiddels heb ik 25000km erop staan, en ik begin steeds meer spijt van mijn aankoop te krijgen. Er verschijnen veel mankementen. Ondertussen heb ik een nieuwe motorkap erop, een nieuwe linksbuiten spiegel. Toen ik in Noorwegen was, kwam de kast om het wiel omlaag, de linksachterdeur gaat niet meer open... Zo kan ik nog wel even doorgaan. De radio werkt niet goed, en het verbruik is nog steeds niet goed (bijna 1 jaar na aankoop). Ik heb het gevoel dat dit echt een maandagmorgen auto is.

Zijn er meer die iets gehoord hebben over deze mankementen bij een andere C4 Picasso?

Alleen problemen bij de dealer

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee