Citroën Grand C4 Picasso 1.6 HDiF 110 Ligne Business (2009)
Uitvoering | Grand C4 Picasso 1.6 HDiF 110 Ligne Business |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
4 jaar c4
Sinds oktober 2010 tot vandaag gereden in de C4 Grand Picasso.
Automdestijds overgenomen van een vertrekkende collega. Ik had toen zelf nog geen leaseauto uitgezocht, dus kreeg ik deze.
Hoewel ik de auto nooit zelf gekozen zou hebben, is het gewoon een handige auto. Veel ruimte, comfortabel, luxe uitgerust dus prima voor onze gezinssituatie (2 kleine kinderen, dus veel spullen).
Positieve punten:
- comfortabele auto voor lange afstanden, mede door hogere zit;
- praktisch met veel opbergruime en slimme oplossingen zoals ingebouwde zonneschermpjes en een speciaal spiegeltje om je kinderen te kunnen zien
- de mogelijkheid voor 3 kinderzitjes met isofixbevestiging
- auto is luxues uitgerust (regensensor, inklapbare buitenspiegels, ingebouwde dvd+schermpjes in hoofdsteunen
- design voor een mpv in vergelijking met zafira, touran etc.
Auto rijdt op z'n Frans, dus sturen, schakelen en remmen is wat 'losjes'. Onderstel is natuurlijk wel comfortabel. Verbruik gemiddeld 1 op 15/16. Redelijk voor zo'n grote zware auto volgens mij.
Aandachtspunt is wel de betrouwbaarheid van de auto en de hoge onderhoudskosten. Met name de afgelopen 2 jaar zijn er een aantal zaken geweest die veel kosten met zich mee hebben gebracht, oa:
- kapotte turbo
- storing emissiesysteem
- remmen slijten harder dan gemiddeld
- kapotte pakkingen.
Alle zaken waren volgens de dealer gevalletjes van 'ja, dit kan wel eens gebeuren'. Iedere keer was ik weer blij dat het een leaseauto is.
Bijzonder is ook dat ik in 4 jaar tijd 5 'kappen' van de mistlampen voor verloren ben. Blijkbaar een ontwerpfoutje.
Na 4 jaar de auto vandaag ingeleverd. Nieuwe Volvo v60 D2 Ocean Race is besteld, dus dat is een heel andere auto. Nu tot september een VW golf VI variant 1.2 Tsi als voorloopauto.
- Betrouwbaarheid2
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten2
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Uitgelicht aanbod

Citroën Grand C4 Picasso 2.0 16V – 2008 – 507.935 km - Klokje Rond

Occasion Aankoopadvies: Citroën C4 Picasso (2006-2013)

Test: Citroën Grand C4 Picasso 1.6 THP Ligne Business (2009)

Test: Citroen Grand C4 Picasso - Ford S-MAX - Mazda 5 - Peugeot 5008 - Toyota Verso - Renault Scénic

Citroen C4 Grand Picasso – Renault Grand Scénic – Toyota Verso - Test