Citroën Grand C4 Picasso 2.0 HDiF 138 Ambiance (2007)
| Uitvoering | Grand C4 Picasso 2.0 HDiF 138 Ambiance |
| Versnellingen | 6, Semi Automaat |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Eindelijk is hij er dan. Mijn nieuwe leasebak. Mijn eerste MPV. Hiervoor een Volvo v50 2.0D gereden. Fijne auto (als ie het deed) met ietwat weinig ruimte als je twee kleine kinderen hebt. Nu dus de keuze voor een MPV met dezelfde dieselmotor als de V50.
Eerste indruk: Wat een grote auto. Een fijne zitpositie, veel electronische snufjes (die het hopelijk allemaal blijven doen)en een op snelheid lekker stil. De EB6V doet zijn werk zoals hij het moet doen. De schakelmomenten voel je wel, maar niet hinderlijk. Gezien het feit dat ik dik 55000 kilometers maak op jaarbasis, met daarin de onvermijdelijke fileuurtjes, neem ik die schakelmomenten voor lief. Ik hoef niet meer te koppelen!! en daarbij de hoge zit, zodat je over je voorgangers heenkijkt. Heerlijk rustig. De handmatige stand heb ik nog niet veel gebruikt.
Ook heel prettig is de geïntegreerde bluetooth carkit. Ik weet dat dit niet uniek is is maar het werkt beter als een achteraf ingebouwde carkit. Zowel de Nokia 6230i als een windows mobile gebaseerde HTC tytn werkt goed.
Rijden is soepel en rustig. Waar ik in mijn Volvo nog wel eens opgejaagd werd door het sportieve karakter van de auto, is dat nu veel minder aanwezig. Je rijdt nog steeds als het kan te hard, maar het nodigt minder uit tot hard rijden.Ik hoop dat dat zo blijft (scheelt contributie aan Koos Spee).
De aflevering door de dealer was een beetje rommelig. Weinig uitleg over de auto, maar ik vind het ook leuk om dat zelf uit te vinden. Wel een maand eerder geleverd als gepland.
Kortom een mooie auto, ruim en soepel. Ik zal wanneer mogelijk een update schrijven. Na AL 200 kilometer ene aanrader.
Na 200 kilometer is dat niet te zeggen....
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Citroën Grand C4 Picasso 2.0 16V – 2008 – 507.935 km - Klokje Rond

Citroën C4 Picasso 2006 – 2013 - Doorgelicht

Occasion Aankoopadvies: Citroën C4 Picasso (2006-2013)

Test: Citroën Grand C4 Picasso 1.6 THP Ligne Business (2009)