Citroën Grand C4 Picasso 2.0 16V Exclusive (2008)

Citroën C4 Picasso
Citroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 Picasso 5-zitsCitroën C4 Picasso 5-zits

UitvoeringGrand C4 Picasso 2.0 16V Exclusive
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na bijna 20 jaar Volvo te hebben gereden, ben ik sinds 13.03.08 de trotse berijder van een Citroën Grand C4 Picasso.
De prijs / kwaliteits verhouding gaf uiteindelijk de doorslag.

Alle denkbare opties voor een Grand C4 Picasso heb ik gekozen:
Metaallak (Show Rouge) , Glazen Panoramadak, Pack detection 2, Pack video, NaviDrive RT3ev icm Pack Hifi en zelfs de prachtige intergrale lederen bekleding.
Één optie, die van 18’ velgen, heb ik niet gekozen, aangezien de auto reeds met 17’ velden standaard is uitgerust.

De hoge zit en het enorme comfort zijn zaken die, samen met de enorme hoeveelheid licht in de auto, direct opvallen. De 4 versnellingen automaat werkt zeer soepel en in tegenstelling tot de EB66 bak waarmee ik heb proef gereden, bevalt mij deze beter.

De vele knopjes en schakelaars op en rond het stuur laten zich relatief makkelijk bedienen. Nog lang niet alle mogelijkheden kunnen uitvogelen, maar de bediening van het menu is duidelijk en eenvoudig.

De geluidskwaliteit van het Philips Hifi Systeem is bijzonder goed. Door de extra gelaagde zijruiten is het erg stil in de auto en moet je goed opletten de auto niet nogmaals te willen starten terwijl hij al loopt.

De gehele uitvoering van dit model is bijzonder compleet en zeer goed afgewerkt. Overal handige opbergruimtes en een overvloed aan verlichting in de auto, maar ook in de verschillende kastjes. Overal is aan gedacht.

07.04.2008
Na 2000 km de eerste inspectiebeurt gehad. Geen problemen en geen klachten.
Ik ben intussen al helemaal vertrouwd met de auto en alle snufjes die er te ontdekken zijn. Een super comfortabele auto zowel in de stad als op de buitenweg. De auto laat zich heel gemakkelijk besturen en is binnen muisstil. De gekozen volautomaat bevalt uitstekend en de schakeling van de versnelling is nauwelijks merkbaar. De bediening van alle instrumenten rond het stuur is heel logisch en gemakkelijk. De enorme hoeveelheid licht en dus ook zon geeft je het gevoel in een serre te zitten, maar de unieke zonnekleppen, uitschuifbaar en uitklapbaar, houden de zon netjes uit de ogen. Het verbruik wordt steeds gunstiger. Was het in het begin iets onder de 1:8, nu ligt het verbruik bij ongeveer 1:10 en volgens de dealer wordt dat steeds beter tot de auto zich bij ca. 5000 km heeft gesettled. Het centrale scherm geeft alles prima aan en af en toe wordt met een kort piepje een waarschuwing afgegeven. Klopt tot nu toe allemaal. De brandstof indicatie is wel heel voorzichtig afgesteld en geeft al een waarschuwing als er nog voor ca.100 km (=10 liter) brandstof in de tank zit.
Alle gezinsleden zijn zeer enthousiast, niet in laaste instantie mijn echtgenote die nu wel heel gemakkelijk op het centrale scherm de snelheid kan aflezen...

30.07.2008
Na bijna 12.000 km gereden te hebben, bevalt de auto mij steeds meer. Na een vakantie in Spanje met het gezin, kan ik niet anders zeggen dan dat de auto aan alle verwachtingen voldoet. Het video pack heeft zijn diensten tijdens de lange tochten op de autoroute door Frankrijk goed bewezen. Geen klachten van de achterbank gehoord, alleen maar enthousiaste reacties. De bagageruimte is bijzonder groot en door de apart te openen achterruit is alles voor de stops onderweg goed toegankelijk. Het is raadzaam het panoramadak af te dekken in de zon, zowel tijdens het rijden als parkeren, want dat scheelt best een aantal graden. De airco funktioneert overigens uitstekend.
Het commentaar tijdens de navigatie gaf wel wat hilariteit in de auto. De aardige vrouwenstem probeert de meest ingewikkelde straatnamen in Spanje uit te spreken, maar verslikt zich in haar woorden. Wat ook opvallend is , is de uitspraak van de wegnummers. In Frankrijk heet de A71 (één en zeventig) plotseling A soixante onze en in Spanje de C31 (één en dertig) de C trenta uno. Andere instructies zijn gewoon in het nederlands. Geen talencursus dus meer nodig, gewoon een stukje rijden en het tellen is in elk geval geen probleem meer. Wel goed blijven luisteren en spieken op het scherm natuurlijk.
De meedraaiende koplampen zijn een uitkomst op de donkere bergwegen. In Nederland is het moeilijk een onverlichte weg te vinden, maar in Spanje is dat geen enkel probleem. Berg op is de automaat wat eigenwijs en houdt hij de motor erg lang in de hoogste versnelling waardoor de snelheid erg ver terugzakt. Een korte druk op het gaspedaal of een tik aan de flipper laat de motor dan weer snel terug schakelen. Een kwestie van wennen.

Helemaal geen enkel probleem ondervonden. Zie commentaar van 30.07.08