Citroën Grand C4 Picasso 1.8 16V Ligne Business (2008)

Citroën C4 Picasso
Citroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 Picasso 5-zitsCitroën C4 Picasso 5-zits

UitvoeringGrand C4 Picasso 1.8 16V Ligne Business
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Met drie kinderen waarvan nog twee in een stoeltje is het lastig om een beetje aardige auto te vinden. In onze vorige auto een (307) ging het allemaal net, maar we keken toch uit naar een wat ruimer wagen. Liefst dan ook maar een 7 zitter, kunnen tenminste ook de vriendjes mee. Eerst maar eens op internet gezocht en leaseprijzen vergeleken. De prijzen van de Picasso vielen ons goed mee en in het bijzonder de ligne business was toch wel een heel complete uitvoering. Dus die maar eerst eens bekeken. Direct verkocht. Mooie wagen is dat zeg. Proeftitje gemaakt en direct besteld. We hebben gekozen voor een witte. Staat vind ik erg mooi. Alles is wit en de LM-velgen maken het af. We hebben ondertussen 9000 km gereden en ik moet zeggen het is een hele fijne wagen. De auto is heel comfortabel. Het is onze eerste citroen, maar ik denk wel dat er meer komen. Deze zomer met de wagen naar Frankrijk op vakantie. Super reiswagen. Ik heb nog nooit zo ontspannen gereden. Het is dat de medepassagiers na 3 uur begonnen te roepen dat het toch tijd werd om te passeren. Zelf had ik toen nog niet in de gaten hoelang ik alweer reed. We gebruiken de auto voor alles. Even langs de IKEA (meneer zou u het niet laten bezorgen of bent u met een busje?). U raadt het al. Geen probleem. Kinderfeestje. Geen probleem. Heerlijke wagen. Bovendien met allerlei leuke snufjes. Vind ik toch altijd erg leuk. Iedereen die meerijdt staat er paf van.

Minpuntjes? 1) Misschien dat de 1.8 wat aan de lichte kant is. Je kunt er lekker mee opschieten, maar ik mis wat power onderin. Komt waarschijnlijk omdat ik zakelijk een turbo diesel rij. 2) Redelijk fors verbruik. Gemiddeld zitten we nu op 10,4 L per 100 km. 3) kleine tank (55L) 4) slagen in de versnellingsbak zijn wat lang, maar het gaat wennen! 5) De auto stuurt toch wat anders dan m\\\'n lease wagen en daarom moet ik de eerste 10km telkens wennen aan de besturing (ligt natuurlijk aan mij).

Verder prima. Ik kan deze wagen aan iedereen aanraden. Toppertje!

Geen. Wel hebben gezien dat de voering van de binnenkant van de achterspartborden aanlopen op de wielen. Ik heb dat al gecontroleerd bij ander picasso\\\'s. Daar zit het wel wat los, maar loopt het nog niet aan. Binnenkort maar eens naar de dealer om te informeren of dit kwaad kan.