Citroën Grand C4 Picasso 1.8 16V Ambiance (2007)
| Uitvoering | Grand C4 Picasso 1.8 16V Ambiance |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand laatst | 90.000 km |
Eerste onderhoudsbeurt.
We hebben de picasso nu ongeveer een jaar. Het is een meer dan heerlijke reisauto. Iedereen voldoende ruimte en ook veel bageruimte. Ook de snufjes als climatronic, cruisecontrol en regen en lichtsensoren maken de auto een feest.
Zijn er dan geen negatieve zaken.... helaas wel. De auto is niet snel. Zeker op LPG heeft ie de tijd nodig. Is dat erg, nee, maar de bergen op heeft deze 1.8 het moeilijk. Daarnaast zijn er wel een paar technische problemen. kromme remmenschijven. Een nukkige cruise control (doet het soms niet) en een regensensor die soms te snel, soms te langzaam werkt.
Verder is het een onprettige verrassing dat mijn banden al een heel eind op zijn. En ik ben geen strepentrekker..... (maar dat ging ook niet met deze auto). Met deze auto is dat een dure grap!
Na de beurt heb ik nog een onprettige verrassing... een slag in een van mijn voorwielen. Gemerkt doordat het stuur trekt. Bij controle een slag. Die had ik zeker niet voor de beurt. Besproken met de dealer, maar het blijft zijn woord tegen de mijne. Uiteindelijk de banden gewisseld met achter om effect kwijt te zijn.
2e onderhoudsbeurt.
De auto is uiteraard helemaal ingereden. Op LPG rijdt deze ongeveer 1 op 9. Gedeeltelijk stad/snelweg. Is voor deze auto niet super zuinig, maar zeker acceptabel.
De beurt verloopt zonder problemen. Eerste grote beurt. Alleen na de beurt helaas schade aan knoppen op het dashboard... is bij melden wel vervangen op kosten van de dealer.
Wel een behoorlijke rammel onder uit de auto... lijkt de uitlaat. Gelukkig was het een hitteschild en niet iets van de cat of zo.
Verkocht.
Na wikken en wegen besloten de Picasso te gaan verkopen. We willen wat anders. De noodzaak voor deze grote auto is er niet en ook komen er behoorlijk wat kosten aan. Een beurt, banden, remblokken, distributieriem (bij 120k) en er zit een piepje in een van de riemen. Eerst onderzoek lijkt gelukkig een spanrol.
Wel tussen door nog helaas eenmaal een paaltje aangetikt (nieuwe bumper) en is een keer het dashboard weggevallen. De auto gaat dan in een soort "noodprogramma", maar dan zonder info aan de gebruiker (snelheid/kmstand etc). Het bleek een breuk in een kabel van een van de ABS sensoren.... duur kabeltje 250 euro. Waren uiteraard vooral zoekuren....
Het is een prettige reisgenoot geweest deze 90 dkm. Voor de statistieken. De km kosten waren ongeveer 26ct incl brandstof, verzekering, wegenbelasting, afschrijving onderhoud etc etc. Vind ik voor zo'n auto netjes!
De nieuwe reisgenoot is een Skoda Yeti geworden. Moderne motoren. en vooral duits vormgegeven ipv frans. Een totaal andere auto!
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Citroën Grand C4 Picasso 2.0 16V – 2008 – 507.935 km - Klokje Rond

Citroën C4 Picasso 2006 – 2013 - Doorgelicht

Occasion Aankoopadvies: Citroën C4 Picasso (2006-2013)

Test: Citroën Grand C4 Picasso 1.6 THP Ligne Business (2009)