Citroën Grand C4 Picasso 1.8 16V Ambiance (2007)

Citroën C4 Picasso
Citroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 Picasso 5-zitsCitroën C4 Picasso 5-zits

UitvoeringGrand C4 Picasso 1.8 16V Ambiance
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

22 januari was het dan zo ver , ik mocht mijn C4 picasso 1.8 ambiance in de kleur gris alu ophalen voor het gezin een leuke dag want ook voor moeders stond er een nieuwe C1 ambiance klaar.
Na een maand van proefrijden, foto’s bekijken, folders uitpluizen van diverse merken, kwam ik toch weer terug op mijn oude liefde citroen waar ik al 18 jaar erg tevreden over ben.

Over de auto.

Ik vind het model erg mooi, mijn c4 is een standaard ambiance met 17 inch velgen en dakdragers meer niet. Een heel verschil met mijn C4 coupe 2.0 VTR + die ik hiervoor had die auto was zeer compleet uitgerust parkeersensors, telefoon, cd wisselaar noem het maar en het zat er op.
Echter voor mij (ik rij alleen maar woon werkverkeer ) was veel overbodig dus heb ik de picasso redelijk basis gehouden.
Ik heb echter na 2300 km niet het gevoel gehad ook maar iets te kort te komen.

De motor

De 1,8 voldoet goed in de picasso, snel nee maar je kunt goed meekomen en tot een snelheid van 120 km is de auto lekker stil daarboven krijgt de motor een hoog fluit toontje die op lange ritten zoals we die in het afgelopen weekeinde hebben gemaakt best irritant is, maar ook weer niet zo erg dat het mijn plezier voor de auto weghaalt .
Het verbruik zit op dit moment op 1 op 10,3 km voor een auto van 1500 kg een redelijke waarde.

Afwerking

De auto zit goed doordacht in elkaar echter vrij van rammeltjes en kraakjes nee dat kan ik niet zeggen.
Vooral de dashboard kastjes zijn op een slecht wegdek erg luidruchtig en ook gordels dienen goed opgehangen te worden anders gaan die ook nog lekker te keer.
Een heel verschil met mijn coupe deze was echt bovengemiddeld stil.
Voor de rest is alles van zeer goede kwaliteit en mooie materialen ik heb zelf ook een xsara picasso gehad en de nieuwe is niet 1 maar wel 10 sprongen vooruit.

De auto bevalt dus redelijk tot goed en ik schrijf weer een update bij de 5000 km met aanvullingen omtrent rijgedrag

geen