Citroën Grand C4 Picasso 1.6 HDiF 110 Ligne Business (2008)

Citroën C4 Picasso
Citroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 PicassoCitroën C4 Picasso 5-zitsCitroën C4 Picasso 5-zits

UitvoeringGrand C4 Picasso 1.6 HDiF 110 Ligne Business
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Sinds vrijdag 28 maart in het bezit van een Citroen Grand Picasso. De keuzereden was een auto met 7 zitplaatsen in verband met de kinderen. De keuze is gemaakt op basis van het fraaie uiterlijk en het formaat van de auto.

Na een proefrit was ik om. Het enige wat nog een aantal kromme tenen oplevert is nog het gebrek aan vertrouwen in een franse auto ten opzichte van de electronica en de betrouwbaarheid.

Na de eerste tijd kan ik in ieder geval melden dat de betrouwbaarheid goed is en dat het comfort op een zeer hoog peil staat. De commentaren op de halfautomaat zijn mijns inziens terug te voeren op mensen met een loden voet. Indien je normaal rijdt gaat dit heerlijk en schiet je goed op door het verkeer. Een zegen is het gebrek aan de dode hoeken. In mijn vorige auto, Zafira, waren deze net zo groot als een boomstam. Ik heb 6 bijna ongevallen gehad waar ik een auto totaal over het hoofd had gezien.

De kinderen vinden de auto fantastisch, hier volgt meer over na de vakantie.

Als enige extra’s op de auto heb ik de bluetooth carkit en een trekhaak genomen. De carkit werkt zeer goed. Je bent goed te verstaan en een en ander komt helder binnen.

Verder nog geen minpunten ontdenkt. Het verbruik is ongeveer 1 op 15. We zullen zien hoe zich dit gaat ontwikkelen.

Update bij 23500 km, augustus

Inmiddels op vakantie geweest naar Duitsland met de auto. Gedraagt zich ook met volle belading goed. Ten opzichte van een opel zafira is het gebrek aan dode hoeken een groot voordeel. Het verbruik varieerd tussen de 1 op 14 en 1 op 17,5. Opvallend is dat er veel bagage in gaat.

Alle vakjes bakjes en ander opberg genot bevalt goed. De zitpositie is goed. Blijft natuurlijk dat dit geen auto is om meer te gaan sturen, je laat je meevoeren.

De eerste beurt is ook weer achter de rug. Geen bijzonderheden of onvolkomenheden. Dit is heel positief daar ik bang was voor franse electronica en zo.

Verder is de auto compleet. Over alles is best wel nagedacht. Het zichtbaar zijn van de ingestelde snelheid van de cruise control is best handig. Zo kun je nauwkeurig doseren, ivm flitsziekte. De spiegels zijn lekker groot. Dit valt pas op wanneer je weer in een andere auto rijdt. Het koelvak is een uitkomst.

Verder valt toch ook de interne breedte op. Met drie kinderen, 2 in stoeltje, gaat alles goed er is er veel ruimte. Deze is zeker groter dan de Zafira.

De minpunten zijn tot nu toe dat wanneer je de zonneklep half naar beneden doet kun je de binnenspiegel niet meer zien. Verder gebruik je de manuele stand niet. De automaat doet het goed en deze gaat steeds beter werken, of je raakt er aan gewend.

Op naar de volgende beurt.

Geen

9,5