Citroen ë-C4 54kWh 156 Max (2025)

Citroën ë-C4
Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroen ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroen ë-C4Citroen ë-C4Citroen ë-C4Citroen ë-C4Citroen ë-C4Citroen ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroen ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4Citroen ë-C4Citroën ë-C4Citroen ë-C4Citroën ë-C4Citroen ë-C4Citroën ë-C4Citroën ë-C4

Uitvoeringë-C4 54kWh 156 Max
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Eerste 1500 KM

• 5 km

Gekozen voor de elektrische versie met 54 KW accu. De kleur is rood. Dat staat hem goed. Ben daar heel tevreden over. Zou goed zijn als weer meer voor kleur gekozen zou worden. Je ziet teveel zoveel grijs en zwart op de weg. Versie is de Max. Dat is de versie meest luxe versie.Verder heeft de auto heeft een trekhaak. In het instructieboekje staat weliswaar dat er geen aanhanger of caravan getrokken mag worden maar voor een fietsdrager is er natuurlijk geen probleem, dat kan gewoon.
Heb gekozen voor het techno pakket. Daar zit o.a. het head-up display bij. In het display zie je o.a. je snelheid en ook info over de max snelheid die je mag rijden. Met een OK opdracht wordt die snelheid overgenomen door de adaptieve cruisecontrol. Werkt in de praktijk hee prettig. Verder geen extra's . Dat kan ook niet want er zit al zoveel op en aan! Ik heb echt even de tijd nodig om al die functies uit te testen.
Laden gaat prima. Ik tel 32 laadpalen in de directe omgeving van mijn woning (500 meter). Behalve op zondag (drukte door winkelend publiek) is er altijd wel een plaatsje te vinden. Viel mij wel op dat de in de app niet altijd correct is aangegeven of er plaats vrij is aan de laadpaal. Vaak staat er dan zo'n kleine Opel Blitz te laden. Wordt dat niet correct opgepakt in de app (ANWB) als er een auto met klein laadvermogen staat te laden?
Verbruik van de C4 is over de eerste 1.500 km 13.2 KW per 100km. Behoorlijk zuinig. Ik moet er wel bij zeggen dat is zeker geen scheurneus ben. Rij gewoon met het andere verkeer mee. Van de gereden afstand zal ongeveer de helft snelweg (met 100km/p uur) zijn.
Dus met 54 KW (effectief 51KW)is de actieradius 360 a 370 km. Voor mij is dat prima.
En hoe rijdt dat dan? Nou, zoals je van een Citroen verwacht. Heel comfortabel, stil en je zit heel lekker in de uitstekende stoelen. Zowel voor als achter is er zat ruimte. In tests wordt wel vermeld dat de besturing heel licht is. Ik merk er maar weinig van. In vergelijking met een ID3 stuurt de auto zeker niet lichter.
Tot nu toe heel tevreden over de auto! Heb niet veel minpunten kunnen ontdekken. Toch is de C4 niet voor iedereen geschikt. Je moet comfort belangrijker vinden dan een superstrakke wegligging. Maar zoals gezegd, ik ben geen scheurneus en bij mij past de auto prima.
Toch even een puntje. Als je in parkeert in een krappe parkeergarage en je wil uitstappen zit je al snel met je voet tegen de onderkant van de deur. Zal mij benieuwen of die rubberrand aan de onderkant van het portier het ook na vele jaren nog houdt.
Het is mijn bedoeling om de review bij te houden en zal als ik eens tijd heb een fotootje plaatsen.

PRIVATE LEASE Citroën C4