Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (2023)
| Uitvoering | ë-C4 50kWh 136 Feel |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2023 |
| Jaar van aanschaf | 2024 |
| KM-stand bij aanschaf | 7.675 km |
| KM-stand laatst | 14.506 km |
Ondergewaardeerd?
Auto bespottelijk goedkoop in handen gekregen. Kwam door de modellen wisseling en update waardoor deze demo auto ineens verouderd was. Was van 7/23. Auto voor de helft van de prijs in bezit gekregen. Elektrisch. Ja, voor het eerst. Waarom ik bij de Citroën E C4 uitkwam? Om verschillende redenen. Ten eerste was de prijs aangenaam, met deze km stand. Ten tweede het gewicht van de auto, onder de 1550 kg zodat jij je niet blauw betaald als de korting van de wegenbelasting er af gaat. Ten derde dat Autoweek de auto afkraakt om zijn comfort. Nu ben ik van een jaartal van voor 1950, dus dat comfort is voor mij een dikke plus. Nu doet Autoweek net of deze auto overhelt als een lelijke eend in alle glorie. Maar dit ervaar ik net als mijn medemensen in de de ëC4 als zwaar overdreven. Ik vindt hem totaal niet overhellen. Maar goed, ik kan mij best voorstellen dat je net stuiterend over de weg als test journalist in een BMW x3, en overstapt in de c4, dat je dat verschil ervaart als rijden in een eend. 🦆.
Het laden. Thuis een laadpunt aan laten leggen en met een dynamisch contract voor energie laadt ik op uren dat stroom goedkoop is €0,23 cent inclusief belasting. Voor minder dan €€10,- weer 320 km rijden. Is 92%. Het overkwam mij wel eens dat ik hem vollaadde en op 100% soms 360 km maar gek genoeg weleens 10 km meer. Meestal kwam ik zo’n 260 km ver. Nu in de winter is het echter een heel ander verhaal. Van de 300 km blijven er dan maar tussen de 160 en 180 km over. Groot verschil en vaker aan de laadpaal staan is in de winter een must. Ook hier helpt het dynamisch contract, want ‘s nachts is de stroom aardig goedkoper. Waar overdag het soms €0,39 is, is het in de nacht vaak €0,24. En ja, ik ga er dan ‘s nachts uit om de laadtoestand te bekijken. Want Citroën heeft dan wel een app, waar je kunt zien hoeveel hij is bijgeladen, maar ik moet bij de auto staan om die gegevens te bekijken. Dan is blik op dashboard net zo handig. Als er iemand is die hier een tip voor mij heeft? Het rijden is erg plezierig. Comfortabel en erg stil. Erg fijne ervaring. Het optrekken is voor een (🦆) erg goed.
PRIVATE LEASE Citroën C4
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Citroën C4 Shine 50 kWh Aut. Pano|Leder|Navi|Adapt.Cruise|Cam|Enz!

Citroën C4 1.2 Puretech Shine Pano/360/Keyless
- 2022

Citroën C4 EV Shine 50 kWh 136pk | Accu SOH 90,6% | Navigatie | Achteruitrijcamera | Half Lederen comfortstoelen | Climate Control | Adaptieve Cruise Control | Full Led koplampen | Head-up display | Parkeersensoren v+a | Keyless | Dodehoeksensor | Stuurverwarming | Apple Carplay / Android Auto | Bluetooth | DAB+ radio | Donker getint glas | 18" lichtmetalen velgen |

Citroën ë-C4 – 2021 – 97.302 km – Accudegradatietest

Deze jong gebruikte elektrische hatchbacks koop je voor €20.000