Citroën C5 Tourer 2.7 HDiF Exclusive (2008)
Uitvoering | C5 Tourer 2.7 HDiF Exclusive |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Begin April deze auto besteld, samen met mijn vader, die gekozen heeft voor een C5 sedan 2.2 HDIF Exclusive. Lang getwijfeld tussen de Citroen C5 tourer en de nieuwe Audi A4 Avant . Mijn eerdere ervaring met citroen was positief en gezien de rij-impressies en testverslagen in verschillende media gekozen voor de citroen.
Ik heb de volgende opties erbij gekozen:
Metallic Lak (Gris Fulminator)
19" Lichtmetalen wielen met 245/40 R19 Michelin Pilot Sport2 banden
Panorama Dak
Pack Protection: Alarm met supervrendeling en zij-airbags achter
Pack Detection: Parkeersensoren voor
Pack Concert Exclusive: Navigatie inclusief Hifi systeem
Pack Business: Lederen bekleding, Xenon, Bestuurderstoel met massage, zonnechermen achterpassagiers.
Medio Augustus heb ik de auto in ontvangst mogen nemen en tot nu toe rij ik nog steeds met een grote glimlach in deze machine rond.
Wat een auto, de zescilinder diesel loopt als een zonnetje en in combinatie met de voortreffelijke zestraps-automaat, die je niet voelt schakelen, is dit een waar genot. Mijn vorige auto, een Audi A4 Avant quattro, was uitgerust met een s-line sportonderstel, de 19'' banden op de citroen zullen echte hydropneumaten verafschuwen, ik vind het een heerlijkheid in deze combinatie. Net wat stugger dan de standaar 18'' die onder de V6 versies liggen. De 19'' banden hebben een groot nadeel: ze zijn echt vreselijk duur en hebben moeite met grip in natte omstandigheden. Het rijcomfort is aangenaam! Heerlijk zoef je over alle wegen heen! En in combinatie met de mooie velgen is het met recht een plaatje!!
OP naar de binnenkant.
De stoelen zijn zeer goed instelbaar, de rugleuning van de voorstoelen kan aan de bovenkant ook nog naar achter en naar voren versteld worden, zo is een goede zit gegarandeerd. De stoelen missen echter wat zijdelingse steun, vooral deze comfort stoelen, jammer! Het stuurwiel heeft een vast kern en is voorzien van een oerwoud aan knoppen, veel te veel, nu na 4 maanden weet ik nog niet waar wat zit! Het stuurwiel zelf ligt heerlijk in de hand, heeft een verdikking op 10 voor 2 voor als je wilt racen.
geen