Citroën C5 Tourer 1.6 THP Ligne Business (2011)
Uitvoering | C5 Tourer 1.6 THP Ligne Business |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Wat een comfort!
Na in het voorjaar een groot aantal auto's bekeken te hebben werd mijn keuze voor de volgende lease auto uiteindelijk beperkt tot de Peugeot 508 1.6 THP Business, de VW Passat 1.4 Highline en de Citroën C5 Tourer 1.6 THP Business. De VW viel van dit drietal als eerste af, het interieur kon me niet bekoren en ook de buitenkant was niet aansprekend genoeg (en naar mijn mening ook een stuk minder dan z'n voorganger). Dus bleven de de twee Franse stalgenoten over! Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de Citroën met als reden dat deze auto weliswaar iets minder 'strak' op de weg ligt maar daar heel veel comfort, rust en stilte voor terug geeft en daarbij ook nog eens een fraaier interieur heeft.
In vergelijk met mijn vorige lease auto, Alfa 159 1.8 mpi Business, is deze auto een compleet andere wereld. Natuurlijk het weggedrag als eerste, de 159 ligt straks op de weg en daar is deze Citroen toch een stuk anders geveerd. Op lange stukken en snelwegen is de Citroen een absolute kilometervreter waarbij je het idee hebt dat je in een Japanse zweeftrein zit. Maar in de stad en op bochtige wegen had de Alfa toch een ruime voorsprong in wegligging. Maar zoals al eerder gezegd, wegligging is niet alles en deze Citroen heeft dan ook vele pro's op andere gebieden. Het is een heerlijke stille auto, zeer comfortabel, ruim en in deze uitvoering ook nog eens zo goed als af. De 1.6 THP motor is heerlijk, het beschikbare koppel van 240 Nm (wat veel is voor een benzinemotor van 1.6 liter) komt snel vrij en daardoor heb je toch een beetje het idee dat je een diesel rijdt, maar deze motor heeft zeker de rust van een potente benzinemotor. Heerlijk, zeker als ik deze vergelijk met mijn vorige auto waar een 1.8 multiklepper in lag welke uit de GM stal afkomstig is.
Waar ik bij de Alfa nog voor zwart gekozen had, wilde ik dit keer een kleur hebben die net van zwart af was en dus werd het Gris Haria, welke me zeer goed bevalt.
Puntje van aandacht voor Citroën is het multimedia systeem MyWay. De navigatie werkt makkelijk en de radio (mp3) is van voldoende kwaliteit, maar de bluetooth telefoonfunctie is, zoals ook al door andere geschreven, omslachtig met veel zoekwerk als je gebruik wilt maken van het adresboek. Dit kan en moet beter!
Al met al, na ruim 2 weken bezit, zeer tevreden en nu hopen dat dit ook zo blijft!