Citroën C5 (2014)

Citroën C5 (2014)

Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2026

Franse onderschatting

Sinds 2 weken in bezit van een Citroën C5 tourer 2.2hdi exclusive uit 2014. De auto heb ik gekocht van een particulier (73 jaar) die de auto 10 jaar heeft gehad. De kilometerstand bij aanschaf was 182000 en ik ben inmiddels 2000 km met verder. Vrijwel direct op vakantie gegaan naar Polen. Ik heb daardoor ook een goed beeld gekregen wat de auto doet en ben positief gestemd over het comfort en verbruik. Met een volle tank in 1 keer naar plaats van bestemming gereden, 1040km. De vorige eigenaar heeft de auto in onderhoud gehad bij zijn schoonzoon die als monteur bij een lokale garage werkt. Het is op basis van vertrouwen dus facturen en rekeningen zijn er helaas niet. De boekjes zijn er wel maar niet ingevuld.
Wat mankeert er nu aan:
- spiegel passagierzijde klapt niet in
- ik vermoed dat er een draagarm rechts vervangen moeten worden
- distributieriem moet vervangen worden
Ik laat dit in Polen doen voor 40% van de prijs.
De eerste indruk van de Citroën is prima, ik heb ervaring met een Ds5 die ik ooit als leaseauto had.So far so good. Prima aankoop denk ik. Het is de laaste uitvoering met het befaamde hydrovering systeem.