Citroën C5 2.2 HDi 16V Exclusive (2002)

Citroen C5
Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5 - interieurCitroen C5 - interieurCitroen C5 - interieur

UitvoeringC5 2.2 HDi 16V Exclusive
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2004

teneerste rijden we al jaren Citroen. Van groot tot klein.
heb zelfs nog een Gsa in nieuwstaat 47000 km. Onze tweede auto is een Berlingo.
Maar nu de c5 HDi 2.2. Ik heb het altijd een geweldige auto gevonden. Ik heb eerder een c5 2.0 benzine gereden.
Maar de exclusive met werkelijk alle opties was een wens als citroen freak.
Ik heb deze c5 gekocht van een directuer die er weinig problemen mee had.
De auto heeft werkelijk alle opties op het schuifdak na.
Hij rijdt geweldig! Beresterke motor, maar het verbruik is gemiddeld 1 op 16 en op lange ritten zelfs zuiniger.
Het is geen auto voor veel korte stukken, want dan gaat het fap filter opspelen. Je hoort dan een vervelende tik bij de voeten(ruitenwisserrelais)dit gaat werken doordat het fap filter veel stroom vraagt om zijn verbrandingscyclus af te kunnen maken. Het remedie is een lange rit maken en het fap werkt weer.
Verder werkt alles ook elektrisch. Tot nu toe heb ik geen problemen ondervonden.
De lederen stoelen zitten perfect en de automaat schakelt boterzacht en de navigatie werkt prima. Het is wel een wat verouderd systeem, maar een pracht van een display.
Het geluid is super vanwege de jbl boxen. De radio telefoon combinatie werkt prima.
Kortom een geweldige auto met een beresterke motor en bak.
De auto is met alle opties een genot om te rijden Eigenlijk hoe sneller hoe liever!

een aanrader deze diesel voor ieder die twijfelt.

voorlopig rijden we er nog mee tot er een exclusive model 2004 gebruit te koop is want eens deze opties dan altijd.

waardering voor de dealer niet geheel corect doe eigen onderhoud maar voor vragen of hulp is deze dealer klasse.

Tot nu toe geen in mijn tijd.
de vorige egenaar heeft alleen de modificaties ondergaan verder probleemloos.