Citroën C5 2.0 HDi 90pk Ligne Séduction (2004)
Uitvoering | C5 2.0 HDi 90pk Ligne Séduction |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Deze C5 gebruik is in gebruik als lease auto waarbij er dagelijks ± 220 km woon-werk verkeer mee gereden word. Overige kilometers zijn projectmatig in binnen- en buitenland. De auto bevalt me prima. Hij rijd lekker soepel en heeft me nog nimmer in de steek gelaten. Heb vanwege mijn rijstijl bewust voor de 90 pk versie gekozen. Deze heeft daarvoor voldoende vermogen, trek netjes op en weg. Kan lekker stevig de bochten door en gaat de kant op die ik ook voor ogen heb. Schakelen gaat prima. Hij schakelt zoals de bedoeling is, slaat niets over en trilt nergens uit. Het overzicht bij inparkeren is erg onoverzichtelijk, als vaste berijder is dat nog te doen maar een invaller heeft per definitie moeite met het (niet) overzicht vlak voor en vlak achter de auto. De achteruitrij piepjes zijn daarbij een heerlijke aanvulling, woonplaats is namelijk Amsterdam. Deze zijn zo goed dat je bij een tijdelijke andere auto per definitie zowat ergens (achteruit) tegenaan rijd... Gemak dient de mens tenslotte. De bekerhouders voorin zijn een crime, de koffie ligt overal. Nimmer zulke slechte houders tegen gekomen. Auto bevalt me over het geheel dermate goed dat ik nu aan het kijken ben naar weer een andere, mogelijk met een automaat. De garage waar ik kom in Zwolle bevalt goed, aardige mensen en de grote beurten worden netjes uitgevoerd.
Heb gedurende de tijd dat ik er mee rijd geen opzienbarende problemen gehad. Meest bijzondere is dat zo’n beetje elk half jaar een van de twee koplampen stuk is en vervangen dient te worden. En het zal wel aan de rijstijl liggen maar in de voorruit zitten vrij snel pitten. Na enkele reparaties is deze inmiddels ook vervangen (en weer gevuld met pitten).