Citroën C5 2.0 16V Ligne Prestige (2003)
| Uitvoering | C5 2.0 16V Ligne Prestige |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
De C5 is erg comfortabel, heerlijk zachte vering en prettige stoelen.
De auto is ook erg compleet, jammer dat de kwaliteit zo laag is. Zeker omdat ik gewend was aan Volvo"s valt de "plastikke" afwerking erg op.
Er moet flink bezuinigd zijn op de productie kosten van deze wagen, ieder detail is ronduit goedkoop. De radio knop, deurgrepen en versnellings pookknop bladderen af. De handeltjes voor de richting aanwijzer en ruitensproeier zijn al eens vervangen, de armsteun is erg prettig, maar deed het na 30000 km niet meer. De hydrauliek van het veersysteem vergt zoveel stroom, dat de koplampen steeds dimmen onder het rijden en ik verlies mijn wieldoppen aldoor (ligt niet aan mijn rijstijl!).
De boordcomputer vertelt verhalen over kindersloten, ruitenwisservloeistof bijvullen, koelvloeistof temperatuur enz. terwijl deze waarschuwingen slechts zelden terecht zijn.
Ook het ontwerp van de carosserie laat te wensen over, de ruitenwissers veroorzaken een hinderlijke windruis en de auto kraakt en piept tijdens het rijden als een boerenschuur in een storm. De windgevoeligheid is spannend te noemen, het zorgt af en toe voor wat zweterige handpalmen.
Na drie keer wisselen heb ik een goede dealer gevonden. De volgende keer maar weer een Volvo...
-Remklauw en schijf rechts achter vervangen
-Armsteun vervangen
-Boordcomputer zeurt
-Banden vervangen door slechte wieluitlijning (niet te herstellen)
-Drie wieldoppen verloren onder het rijden
-Achterruitewisser gerepareerd.
-Inhouden onder het rijden
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee