Citroën C5 2.0 16V Ligne Prestige (2001)

Citroen C5
Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5Citroen C5 - interieurCitroen C5 - interieurCitroen C5 - interieur

UitvoeringC5 2.0 16V Ligne Prestige
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

De Citroen C5 is een auto die zeer comfortabel is en waarin ik ook na een lange rit weer fris uitstap. Het veersysteem is onovertroffen en neemt veel wegoneffenheden weg. Nadeel ervan is dat het contact met de weg wat vaag is. De auto is een goede caravantrekker en heeft als voordeel bij het aan en afkoppelen dat de wagenhoogte varieerbaar is. Bovendien trekt de auto doordat de rijhoogte automatisch wordt ingesteld de caravan mooi horizontaal achter de auto. Kortom ik ben best wel tevreden ware het niet dat er aan de auto teveel kapot gaat. Ik rijd de auto als lease-auto en sta er teveel mee in de garage. Prive zou ik een C5 absoluut niet aanschaffen vanwege het gebrek aan degelijkheid. Mijn volgende auto wordt geen C5 meer maar vermoedelijk toch weer een Japanner.

- pomp van de stuurbekrachtiging kapot
- koelvloestoflekkage
- lekkage van het veersysteem
- "malende"boordcompter
- gassensoren kapot
- vloermatten binnen 1 jaar versleten
- bevestigingsdopjel van de binnenbekleding van de
achterklep springen er spontaan af
- radiobediening aan het stuur blijft hangen
waardoor bij het harder zetten van de radio het
volume op oorverdovend komt te staan
- binnendeurrubber laat los
- auto sluit niet zich automatisch na 30 seconden
- gordelspanners werken niet goed
- autosleutel reageert te snel, als ik de sleutel
opberg gaat de auto van het slot af

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee