Citroën C5 2.0 16V Différence (2003)
| Uitvoering | C5 2.0 16V Différence |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Het rijcomfort van de auto is zeer hoog. De vering is zeer soepel, hetgeen doorslaggevend was voor de aanschaf. Mijn vriendin heeft nl. een whiplash en zij komt gebroken uit stug geveerde auto"s, terwijl zij in de C5 nauwelijks ergens last van heeft.
Het geluidsniveau is zeer redelijk. Ook bij hoge snelheid kun je normaal met elkaar blijven praten.
De ruimte voor- en achterin is voldoende. De ruime kofferbak is makkelijk toegankelijk door de vijfde deur en als je zware dingen in de kofferbak moet tillen, kun je de auto in de laagste stand zetten.
Voor mensen die geen stationcar willen, maar toch redelijk wat bagage kwijt moeten, is dit een ideale wagen. Het verbruik is bij mij gemiddeld ca. 1 ltr. gas op 10 kilometer (wel bij veel snelwegkilometers).
Het uitrustingsniveau is hoog (difference uitv.), m.n. de bij het achteruitrijden zich naar beneden verstellende rechter buitenspiegel maakt het inparkeren makkelijk zonder de stoepkanten te raken.
Kortom; ik ben zeer tevreden met de C5, het enige minpunt wat ik heb, is dat de motor (2.0) weinig trekkracht heeft bij lage toeren. M.n. bij het rijden in de bergen met een caravan komt de auto trekkracht tekort.
Tot nu toe heb ik 25.000 km zonder problemen gereden.