Citroën C5 1.8 16V Ligne Prestige (2002)
Uitvoering | C5 1.8 16V Ligne Prestige |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik kan alleen maar vertellen wat er niet bevalt aan de C5.
In de eerste week dat ik de auto tot mijn beschikking had gebeurde er bij het starten dat alle lampen gingen knipperen en ratelen na 3 seconden was dit weer weg. Dit zelfde is ook 1 keer bij mij gebeurd onder het rijden dit was in de avondspits omgeving Rotterdam ik reed op de middelste baan als dan alles gaat knipperen weet je niet wat je overkomt. Alle auto`s achter je gaan in de remmen of wijken uit wonder boven wonder is er niks gebeurd. In de eerste week bij dealer aangegeven dat mijn verlichting zo af toe knippert dit was in onderzoek volgens hun, alleen af en toe is vele malen erger geworden nu gaan de mensen voor mij van de linkerbaan omdat ze denken dat ik aan het seinen ben gaat nog steeds goed tot er vandaag of morgen 1 op de remmen gaat staan. Hydraulische pomp is vervangen om te proberen knipperen te verhelpen. Auto gaat ook wel eens onder het rijden aan de voorzijde geheel omhoog en in de hoogste stand in de vrije val.
Olieverbruik is er ook al vanaf het begin 1l op de 4000km is nu wat minder geworden.De motor is ook al 2x onder het rijden ermee gestopt. De motor gaat bij elke onderhoudsbeurt slechter lopen gaat nu regelmatig staan te rommelen als je bij een stoplicht staat te wachten en bij optrekkken inhouden.
Tevens is erbij het overschrijven van de software iets fout gegaan hierna is de radio raar gaan doen als je er 1 cd uithaalt ben je de radio zenders kwijt moet je zelf weer op gaan zoeken hierdoor is er ook al een nieuwe radio erin gegaan alleen zelfde storing na 2 weken. Auto is nu al bij 2 merkdealers in onderhoud ze weten het niet meer. Ook geschreven met Citroën Nederland maar volgens hun is de auto perfect in orde. Er zijn nog meer klachten maar de brief is lang genoeg het is voor mij erg moeilijk om positief over de C5 te zijn.
1 knipperen ratelen verlichting binnen/buiten.
2 fluctueren van de buitenverlichting.
3 olie verbruik 1l op 4000km.
4 onder rijden omhoog pompen voor vering.
5 bij het stoplicht gaat alle vering soms eigen leven lijden.
6 onder het rijden spontaan stoppen motor.
7 bij software overschrijving steeds slechter lopen van de motor.
8 ook bij software overschrijving radio van slag geen zenders meer.
9 voor verlichting lampen vervangen is bijna niet te doen moet hier teveel voor demonteren.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee