Citroen C5 1.8 16V Caractère (2007)

Uitvoering | C5 1.8 16V Caractère |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
1,5 jaar een C5 gehad als 2e auto
Na de 2 serie GT die we door de Corona maatregelen hebben weggedaan ( minder km kunnen maken dus onnodige kosten etc) reden we prima in onze andere auto. Uiteindelijk kwam er wel weer behoefte om een auto erbij te nemen zodat ik niet te afhankelijk van mijn vrouw was of het weer (rij veel op een motor).
Gezien de onduidelijke toekomst (weer lockdowns?),de stijgende levens kosten en ongelofelijke melk koe status van auto's een gokje gewaagd met een goedkope 3e hands auto die ik eingelijk in 2005 als lease auto had willen hebben. Deze stond net over de 2300 eur te koop in de buurt ( Cool Tech uitvoering). Had eigenlijk een station willen hebben. We hebben in ook wat exemplaren proef gereden, maar die waren het niet ( kwam er niet uit met de verkoper of de auto was te slecht). Toen kwamen we deze tegen met lage km en had ook niet echt een station nodig. Er zit tenslotte een trekhaak op.
En ik zou er alleen het gebruiken voor woon werkverkeer en af en toe vakantie als de fietsen mee moeten.
De auto heeft mij nooit in de steek gelaten of enige kosten buiten het normale gekost. Ik heb een Apk moeten doen ( bij de citroen dealer gedaan), wat olie bijgevuld en uit voorzorg airco laten bijvullen.
Nu kwamen we er in de winter wel achter dat de verwarming kleppen niet meer goed waren en duurt het langer voordat de auto op temperatuur kwam. Ik vond de kosten van reparatie niet de moeite waard (800eu). Ik ben warmbloedig dus ach. Na een tijdje is het lauw en met een zonnetje op de auto is de auto met de velours bekleding echt snel warm. Airco deed het aardig maar met plus 30 met mijn warme bloed ook niet heel goed. Dat namen we allemaal op de koop toe. De stoelen zijn mogelijk door de vorige eigenaren ( met overgewicht?) erg belast en zijn prima tot ongeveer 2 uur rijden en dan was het niet heel fijn meer. Maar met alleen NL kms prima. Voor de rest viel er niet heel veel te verwachten van de 1.8 benzine motor maar er ging ook niets aan stuk. En overdag mag je maar max 100km dus alles prima. Ons verbruik schommelde tussen 1 op 15 en 1 op 16. Dus zeer nette score. Met een tankinhoud van 66 liter hoef je niet vaak te tanken... maar dan als het moment komt met de benzine prijzen...auw...
Overall als ik alleen er in zat prima en ik kan zeggen dat ik een C5 heb gehad.
Inmiddels de auto verkocht en zag dat de handelaar de auto te koop heeft voor duizend euro meer dan dat ik de auto destijds gekocht had. De occasion prijzen zijn idd gestegen. Ik zou er geen 1000 meer voor betalen.

Citroën C5 2.0 16V Exclusive , Luchtvering,
- 2008

Citroën C5 Tourer BWJ 2008 | 1.8 16V 126PK Dynamique | NWE APK | CLIMA | CRUISE | PRIVACY GLASS | LICHTMETAAL |
- 2008

Citroën C5 Tourer 2.0 16V Comfort Automaat Airco Parkeersensoren