Citroën C4 Coupé 2.0 16V VTS (2006)
Uitvoering | C4 Coupé 2.0 16V VTS |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Heb lang zitten testen, Renault Megane, Seat Leon, Peugeot 307, Opel Astra GTC maar uiteindelijk is het toch de Citroen geworden. Was vanaf het eerste moment op verliefd geraakt. Eerst zouden we de Berline kopen maar uiteindelijk toch voor de sportievere Coupe gegaan. Je krijgt echt veel waard voor je geld en de service bij de dealer in Maastricht was naar onze tevredenheid (we waren ook super tevreden met de Seat dealer in Sittard maar helaas was de financiering rente die Seat biedt toch veel hoger dan bij Citroen, 8.9% tegen 6.9%).
Tot nu toe heerlijk om erin te rijden, 117 km per werkdag. Ben helemaal gek van de criusecontrol en speedlimiter. Rij altijd met een van de twee aan, voorkomt de kans op bekeuring. Er zit verder een goede geluidsinstallatie in en ’s avond is het gewoon leuk om al dat oranje verlichting op het dashboard te zien. En het uitzicht naar achteren is geweldig, door de ruit boven de achterklep kan je stuk verder achter je zien dan in de andere auto’s die we getest hebben. En het blijft grappig om het mini ruitenwisser achter te zien werken. En niet onderschatten, hij is groot genoeg om een goede zicht te garanderen.
Achter ook lekker veel ruimte, niet dat ik daar heb gezeten maar ik krijg dat wel vak te horen van vrienden. Leuk de midden armsteun achter met bekerhouders erin, jammer wel dat er geen sky-luik in zit.
En de kofferbak... Groot genoeg voor boodschappen. Na de volgende vakantie kan ik verder vertellen of hij echt groot genoeg is maar tot nu toe voldoet het prima.
Nog geen problemen gehad maar heb ook maar 3000km gereden in de eerst maand, al moet ik zeggen dat ik de autofunctie voor de spiegels bij achteruit rijden niet aan de praat krijg (tja, heb iets daarover in de gebruiksaanwijzing gelezen dat bij het achteruit schakkelen dat de spiegels, indien ingesteld, vanzelf naar beneden draaien om beter zich van de stoeprand te geven maar ik krijg dat niet).
Kom ik een keer terug op de parkeerplaats na mijn werk en zit een kras in de zijportier die ook nog wat ingedeukt is. En een briefje onder de ruitenwisser van wie het gedaan heeft was ook niet te bekennen. Nou, ja even langs de dealer om dat maar te laten repareren, ziet niet uit een nieuwe auto met een kras erop.