Citroën C4 Cactus PureTech 82 Shine (2016) #2

Citroën C4 Cactus PureTech 82 Shine (2016)

UitvoeringC4 Cactus PureTech 82 Shine
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

Eerste ervaring

De Cactus rij ik nu zo'n 2 maanden. 5000 km op de klok. Dus tijd voor een eerste indruk. Hiervoor een DS3 e-HDI gereden voor vijf jaar. Dit is een compleet andere auto! Ik wilde toch ietsje meer comfort. En de Cactus is een verschrikkelijk leuke auto om te zien. Na 4 proefritten gekozen voor de 82PK ETG.

De Cactus is een heel comfortabele auto. Waar de DS3 strak, hard geveerd is, is de Cactus een vriendelijke zacht geveerde vriend. Wel wat wind gevoeliger dan DS3. De 82PK is doorgaans voldoende. Hij komt prima van zijn plek. Je kunt niet Max uithangen. En als je bv snel de snelweg op wil, moet je hem even diep intrappen. De ETG doet in 98% van de gevallen prima zijn werk. Ik ben er heel tevreden over. Lekker comfortabel. En de flippers doen het ook prima. Al gebruik ik ze zelden. Verbruik tot dusver (90% snelweg) 1:16,9. Volgens verwachting

Interieur: fijne stoelen. Stuk comfortabeler dan in de DS3 (ik ben een grote jongen). Habana interieur is echt heel mooi. Ik mis de auto knop van raam schakelaar. Audio (6 speakers) ook tevreden. Bediening via tablet vind ik prima. Navigatie is ok. Doet wat het moet doen. Alleen file op de route aangeven (met omleidingen) ben ik nog niet achter hoe (automatisch) in te stellen.

Dingetjes heb ik ook gehad. Allereerst de kofferbak sluiting. Deze ging stroef, haperde. Dealer heeft slot vervangen. Maar geen verbetering. Is een producteigenschap.
Verder had ik het idee vanaf het begin dat de auto niet goed spoorde (trok naar links). Toch een tijd mee doorgereden. Vorige week terug gegaan naar de dealer. Auto is toen (2 keer) uitgelijnd. Heb wel het idee dat het verbeterd is (na een rit met een monteur). Misschien moet ik toch nog wennen aan het verschil tussen de DS3 en de Cactus. Heb het idee dat ik de Cactus meer moet corrigeren.

Toch heel happy met deze heerlijke auto zover