Citroën C4 Cactus PureTech 82 Shine (2015) #6
| Bouwjaar | 2015 |
| Jaar van aanschaf | 2015 |
| KM-stand laatst | 6.570 km |
Start in een nieuwe Cactus
We schrijven woensdag 1 juli 2015. Heugelijke dag, verjaardagen ondergetekende en we kunnen de nieuwe C4 Cactus ophalen bij de dealer.
De bestaande C5 HDi Break/Station wordt na tweeëneenhalf jaar trouwe dienst afgelost. De teller op de C5 staat op 230.000 km als we de garage naderen. Net geen 80.000 km mee gereden. Keuze was, of een aantal noodzakelijke reparaties laten uitvoeren, of rondkijken naar een ander exemplaar. De reparaties zouden bestaan uit een nieuw roetfilter, airco/verwarming ene kant hete lucht ander kant zeer koude lucht en de koppeling zou vervangen moeten worden. Dat zijn dure ingrepen.
En aangezien we al een vakantie geboekt hadden naar Montenegro met de Citroën moesten we beslissingen nemen. Blijven dieselen of kijken naar wat anders.
Op de site van Citroën hebben we diverse varianten vergeleken qua kleur motor enz. Het is uiteindelijk de C4 Cactus Shine 82 PureTech S&S ETG geworden. Automaat en de benzine uitvoering, kleur Blanc Perle Nacré en de Airbumps in Chocolat. Omdat we een automaat hebben ogen de voorstoelen als één bank. Het dashboard is in de uitvoering van Habana Club. Mooi is het dashboard en compleet de stoelen zitten vorstelijk dat mag je van me aannemen.
Verder uitgerust met een DAB-radio. Parkassist. Een extra sticker met het opschrift Cactus voor het onderscheid en 17 inch velgen/banden.
In de nacht/avond achteruitrijden is duidelijk te zien op het scherm. Ze hebben de camera blijkbaar verbeterd.
Ik heb nu de eerste 3400 km gereden in drie weken. De benzinebonnetjes en de kilometerstanden heb ik bij gehouden. Eerste week; woon-werkverkeer, tweede week; vakantie. Nederland-Montenegro via Duitsland (Regensburg-Passau) Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro. Kilometerstanden staat na twee weken op 2280 km.
Veel autosnelwegen de eerste twee weken. Tempo rond de 120 km/h. Verbruik ligt dan rond de 17,6. De dagen in Montenegro: dagtrips langs de kust en de bergen in komt het verbruik rond de 1 op 18 uit.
Wat wennen is in de bergen, is de automaat. Ik ben de laatste 15 jaar Citroëns zwaardere diesels gewend. De Cactus is wat schakelen betreft bijna niet te verbeteren. Alleen bij haarspeldbochten moet je af en toe een 'handje' helpen in de klim (terugschakelen). Een kleine gewenning is ook als je de berg weer af rolt dan moet je regelmatig met de voet bij remmen ipv 'remmen op de motor'.
Verwacht geen racemonster bij inhaalacties op de snelweg en in de bergen. De Cactus is een meer dan fijne reiswagen. Relaxed zitten en genieten en de automaat laten werken. Heerlijk.
Bij terugkomst zal ik de juiste verbruiksgegevens invoeren.
Ik ga nu even door met vakantievieren. Tot later...
Alles op rolletjes 6570
We hebben de Cactus nu iets meer dan anderhalve maand. De kilometers zijn er op gevlogen. Geen echte problemen te melden. (Mag natuurlijk ook niet...)
Voor de terugreis van Montenegro naar Nederland, water, olie en remvloeistof gecontroleerd. Alleen olie en ruitensproeiervloeistof bijgevuld. Olie kwart liter.
Ik heb nu twee keer E10 getankt in Duitsland. Het lijkt mij dat de Cactus er rustiger op rijdt/reageert. Het waren autosnelweg kilometers, verbruik ligt hier ongeveer bij 1 op 17,5 en de snelheid 115-125 km/h. (File wegopbrekingen en een 'rode' zaterdag begin augustus in Duitsland.)
Wat me het meest opvalt na deze periode is het gemis van een lampje bij de achterbank in het plafond.
Het verbruik tijdens het woonwerk verkeer is volgens het tweede scherm en het derde scherm 1 op 21,7. Tijdens de 150 km rit gemiddelde snelheid van de rit is 68 km/h. Gereden over de N36.
Ik blijf het bijhouden via de verbruiksmonitor.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech Shine/ nap/ 2e EIG/ dealeronderhouden/ 1jaar apk/ airco/ naci/ pdc/ zeer nette auto.
- 2016

Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech Business Rijklaar incl. 6 mnd. garantie | Navigatie | Bluetooth | Cruise Control | Airco
- 2016

Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech Shine 2e Eigenaar|Navi|Camera|Trekhaak|Clima|Cruise|PDC|N.A.P|APK tot 12-2026
- 2015

Praktijkervaring Citroën C4 Cactus: Last van besparingsdrang?

Zo zuinig is de Citroën C4 Cactus PureTech 82 in de praktijk

Citroën C4 Cactus (2015) - Renault Captur (2015) - Occasion Test