Citroën C4 Cactus BlueHDi 100 Business Plus (2015) #5

| Jaar van aanschaf | 2015 |
| KM-stand bij aanschaf | 14 km |
| KM-stand laatst | 11.000 km |
De eerste rit ...
Gistermiddag dan eindelijk mijn nieuwe C4 Cactus Business Plus opgehaald bij de dealer.
Een prachtige Noir Obisidien metallic lak, met half-leer Mistral bekleding en geblindeerde ruiten (achter) (foto's volgen nog)
Op kantoor waren veel mensen sceptisch over mijn keuze, maar vooral de geblindeerde ruiten en het sportieve achter spoilertje ontlokken nu toch zowaar positieve reacties over zijn uiterlijk.
Ik kan nog effectief niet veel zeggen over de degelijkheid van de auto - maar de eerst 100 km's waren een waar genot!
De eerste 1000km zijn een feit ...
Iets meer dan een week is nu voorbij en de eerste 1000 km zijn alweer een feit.
Afgelopen vrijdag naar Antwerpen gereden en maandag nog naar Beerse (vlakbij Turnhout, Belgie)
Waar de Cactus in het begin nog een beetje moeizaam in de volgende versnelling(en) schoot, begint de rit nu steeds soepeler te worden en is de auto, door hem af en toe eventjes stevig op zijn staart te trappen en tevens de schakelsuggestie van het dashboard te negeren, ook een stuk vlotter geworden in het optrekken (aanrader!)
De "Park-Assist" functie blijft ook een hilarische functie (de blikken van de mensen die langs je wagen lopen als ze zien dat je gewoon met je armen over elkaar heen aan het inparkeren bent zijn onbetaalbaar!
De 10.000 is gepasseerd
Gisteren stond de teller ruim voorbij de 10.000 km
Even een kleine update tussendoor.
De auto was bij zo'n 5000 km heerlijk ingereden en de versnellingsbak voelde niet meer stroef aan.
De auto kent wel 2 eigenaardigheden sinds een aantal weken :
1. Als ik mijn iPhone aansluit m.b.v. een USB kabel zakt de audio van de DAB radio een halve octaaf (lage stemmen, lagere noten bij de muziek) ... vreemd
2. Heel soms, als de wind in een bepaalde hoek op de motorkap staat op de snelweg, komt er een irritante fluittoon voor. Heb daar al wat over gelezen hier, schijnt met de rubbers te maken hebben.
Voor de rest - een fantastische wagen en nog iedere dag genoeg mensen die de auto uitgebreid bekijken! ;-)
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech Shine/ nap/ 2e EIG/ dealeronderhouden/ 1jaar apk/ airco/ naci/ pdc/ zeer nette auto.
- 2016

Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech Business Rijklaar incl. 6 mnd. garantie | Navigatie | Bluetooth | Cruise Control | Airco
- 2016

Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech Shine 2e Eigenaar|Navi|Camera|Trekhaak|Clima|Cruise|PDC|N.A.P|APK tot 12-2026
- 2015

Praktijkervaring Citroën C4 Cactus: Last van besparingsdrang?

Zo zuinig is de Citroën C4 Cactus PureTech 82 in de praktijk

Citroën C4 Cactus (2015) - Renault Captur (2015) - Occasion Test