Citroen C3 1.4 Exclusive (2006)

Citroen C3
Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C3Citroen C1 - interieurCitroen C1 - interieur

UitvoeringC3 1.4 Exclusive
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2019

Van Panda naar C3

om de een of andere reden (sanoma?) zijn al mijn vorige reviews niet meer onder mijn account bereikbaar, dus heb ik een nieuwe account moeten aanmaken.
M'n vorige auto is ruim twee jaar een 2e generatie Panda geweest (en daarvoor 5 jaar een 2e generatie Prius).
De Panda is toen aangeschaft vanwege zeer lage vaste en variabele kosten en dat heeft die auto helemaal waargemaakt. Het was een lekker autootje, maar minder geschikt voor lange afstanden, zeker gezien mijn twee meter lengte. Vorig jaar heb ik nog overwogen om een nieuw model Panda aan te schaffen, een stuk ruimer en meer volwassen maar vrouwlief vond dat geen goed plan (eerste de nieuwe keuken...).
Iets wat ik toch wel erg miste aan comfort was de cruise control, mijn meeste vorige auto's hadden dat allemaal maar toen reed ik ook veel meer dan de max. 15k kilometer/jaar. Ruim een maand geleden ging ik toch weer op zoek naar een iets comfortabeler auto die ook een trekhaak had en aangezien ik tijdens een vakantie ooit 2 weken in een C3 had gereden ben ik daar naar gaan zoeken. Tot mijn verbazing liggen de prijzen van gebruikte C3's erg laag, en snel had ik bij een PSA specialist een gebruikte C3 gevonden met onderhoudshistorie en net voorzien van nw. distributie, remmen, banden en grote beurt. Proefrit gemaakt en een uurtje later reden we met de "nieuwe" C3 naar huis, de Panda ingeruild en wel.
Ondanks dat de C3 in het B-segment zit vind ik het een wereld van verschil kwa comfort met de Panda. Erg veel comfort verhogende zaken zoals cruise, climate control, autom. verlichting, regensensor, parkeersensoren, stoel in hoogte verstelbaar, etc. zitten standaard op deze auto.
Het verbruik na de eerste duizend kilometer ligt gemiddeld 1 op 16,5 km, het is een aangename auto om langere afstanden in te rijden. Kwa wegligging een stuk minder stuiteren, maar minder dynamisch dan de Panda, nee de nadruk ligt echt op comfort. Ook is de auto stiller dan de Panda maar niet zoals de Prius dat was.
Kortom, tot nu toe heel blij met deze keuze, hopelijk blijven de verbruikskosten laag.

PRIVATE LEASE Citroën C3