Citroën C2 1.6 16V VTR (2004)

Citroen C2
Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroën C2 1.6 16V VTS

UitvoeringC2 1.6 16V VTR
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Rijden doet hij als de beste, ligt als een blok op de weg en als hij eenmaal rolt is het karretje lekker vlot.
De sensodrive kan beter. Ik gebruik alleen de flippers in combinatie met even gas los laten. (staat niet zo in de instructies) Schakelen gaat op deze manier minstens zo snel als schakelen met de hand. ’snelle’ handschakeljongens zullen het tegendeel beweren maar die geef ik het advies om maar eens een proefrit te maken. Bijkomend voordeel is dat je altijd twee handen aan je stuur hebt en ook in de bocht kan schakelen.
Rijden is dus OK maar dan...

Automatische verlichting is niets, te laat aan, te vroeg uit.
Regensensor werkt pas als je echt niets meer ziet, als het donker of schemerig is dan werkt hij nog slechter, Rugleuning is niet traploos te verstellen, zitting is net iets te smal. Je hebt een overkill aan piepjes die je ergens aan moeten herinneren, piep-piep... wat nou weer!?
De in delen te openen achterklep is leuk gevonden maar absoluut niet handig, het kost je je rug als je iets zwaars in moet laden. Te ver moeten reiken of over een te hoog klepje tillen, succes.
Alles rammelt, piept, kraakt en bromt. Uitlaat slaat tegen de onderkant van de auto, gordels rammelen overal tegen aan als ze niet gebruikt worden, de volautomaatstand is een ramp, het verbruik klopt van geen kanten met wat Citroën opgeeft, afwerking van de auto is om te huilen.
Klacht doorgegeven aan Citroën Nederland. Dat heb ik electronisch gedaan, in deze nieuwerwetsetijd naar zo’n inoovatief bedrijf als Citroën, dat moet kunnen. Ze doen er niets mee! Je krijgt een nummer van je klacht en of je maar even een ouderwetse brief naar de afdeling After Sales wil schrijven! Service van Citroën...
Mijn eerste en laatste Citroën.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee