Citroën C2 1.4 Ligne Prestige (2004)

Citroen C2
Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroen C2Citroën C2 1.6 16V VTS

UitvoeringC2 1.4 Ligne Prestige
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Na jaren trouwe dienst de Twingo van mijn vrouw ingeruild op een C2.
Een zwarte met oranje bekleding. Zelf vind ik het ook nog steeds heel leuke auto om te zien. Van binnnen (voorin dan) is de auto veel ruimer dan je van de buitenkant verwacht. Achterin mag je niet veel ouder dan een jaar of 8 zijn om te kunnen zitten. De 1.4 motor valt mij wel wat tegen, beslist niet levendig te noemen maar ik hoor mijn vrouw hierover niet klagen (dus dan is het goed).
Toch heb ik wat kritische noten bij deze schoonheid.
Inmiddels 2 keer terug geweest naar de garage i.v.m. de (fabrieks-)radio. Die begint spontaan te piepen en houd daar niet mee op, ook niet als je de sleutel uit het contact haalt. Wordt dan steeds opnieuw geprogrammeerd(?) en dan is het weer goed voor zolang het duurt. Ook 3 keer voorgekomen dat bij het willen starten er helemaal niets gebeurt. Vijf minuten later doet ie het weer wel. Tot slot kwam er vorige week een melding waarna de topsnelheid nog maar 35 km/h bedroeg. Ik moet zeggen dat er supersnel werd gereageerd door de garage, wat gerommel onder de motorkap en hij deed het weer. Op de vraag wat het was kwam overigens geen helder antwoord.
We krijgen een nieuwe radio waarmee waarschijnlijk het piepen is opgelost en hopen maar dat dit de oorzaak is van de problemen.
Als je met dit soort dingen (grote) problemen hebt kun je misschien beter voor japanse makelij kiezen. Maar ja, zijn die net zo leuk?

Zie boven.

6,5