Citroën C1 1.0i Ambiance (2010)
Uitvoering | C1 1.0i Ambiance |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
onverwachte tevredenheid
Gezien ik de laaste 10 jaar bij een importeur van een duits merk heb gewerkt, ben ik gewend laatste nieuwe modellen en full options en auto´s uit het midden en boven segment te rijden.
Ondanks wij mannen bestrijden dat de vrouwen een stevig kapittel in de beslissing van een "nieuwe" auto hebben, kan ik alleen maar aangeven dat mijn vrouw uitsluitend een A label, BPM en wegen-belasting vrije auto wilde met automaat.
Zodoende bij de Citroen C1 gekomen en wel de ambiance Sensodrive 10 5 deurs.
Heden de eerste 100 km er op zitten en onverwacht naar tevredenheid. Voldoende vermogen, maar belangrijker nog de automaat (sensodrive) rijdt superb.Schakelt zonder schokken en naar rijgedrag (igv zuinig gaspedaal op 2500 rpm en bij sportiever rijden even vloeiend op hoger toerental). Geen sponzig stuur, strak en direct. Zicht agv groot raam oppervlak rondom is goed.
Kofferbakruimte is beperkt, maar oplosbaar door gedeeltelijk neerklapbare achterbank. Onze dochter heeft voldoende ruimte achterin. Voorin voldoende ruimte. Dasboard overzichtelijk en voldoende gegevens.
Op basis van diverse andere reviews kunnen we er van uitgaan dat het verbruik goed (ca 1:20) zal zijn.
Maar direct 2 mindere eigenschappen kunnen vinden, namelijk vrij vlakke stoelen dus minder zitgrip in bochten. Gezien het kleine volume van de auto is meer metaal in de binnenafwerking gebruikt welke de geluidsreductie van de motor bij hogere snelheden niet ten goede komt.
Conclusie: pittige zuinige motor met sublieme automaat en veel value voor money (mede dankzij BPM en wegebelasting vrij. Neveneffect is een zeer lage verzekeringspremie.