BMW X3 xDrive30e (2021) #3
| Jaar van aanschaf | 2024 |
| KM-stand bij aanschaf | 68.000 km |
| KM-stand laatst | 90.500 km |
Freude am fahren
Zakelijk heb ik o.a. van BMW de 3 serie en 5 serie mogen rijden, dus ervaring met dit merk was al aanwezig. Mijn vorige prive auto was een X3 2,0I , benzine dit naar alle tevredenheid. Ik ben geen woeste rijder maar en maak er een sport van om zuinig te rijden, niet te verwarren met truttig rijden overigens. In augustus 2024 bij de dealer in Gouda mijn huidige X3 aangekocht. De plannen van de regering om o.a. de brandstof heffingen weer op te hogen en dat er korting op MRB zat voor hybride wagens en ons rijgedrag qua stad dan wel snelweg kilometers gunstig(er) zou uitpakken voor ons besloten om te gaan voor hybride. Geen moment getwijfeld of het een X3 van BMW moest worden. Het is een degelijk gebouwde en doorontwikkelde auto, veilig, comfortabel en genoeg power om onze 1600 kg wegende caravan over de bergen te sleuren. Helaas hebben we een regering waar je niet op aan kunt, brandstof heffing ging niet door , de MRB korting komt maart 2026 te vervallen. Enfin, mijn berekening tov een brandstof motor gaat niet meer op. Maar de BMW bevalt zeer goed, alleen voor het glazen open dak viermaal terug geweest voor reparatie, een bekend euvel van BMW, bij de neue klasse IX3 wordt het een vast glazen dak, BMW durft het niet meer aan vermoed ik. Qua verbruik ben ik aangenaam verrast bij de hybride, omdat we toch dagelijks korte ritten maken probeer ik deze zoveel mogelijk in de elektrische stand te rijden. Dat levert een verbruik van gemiddeld over een vol jaar ( 14000 km) 1: 21 op. Niet gek voor een auto van bijna 2000kg. Onderhoudskosten zijn minimaal, eigenlijk geen kosten gehad tot nu toe, kleine dingen zoals het lekkende dak, afgebroken deurpal zijn onder garantie verholpen. Freude am fahren gaat helemaal op.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

BMW X3 Competition|VOL|Pano|M-seats|H/K|Maxton|Carbon|HUD
- 2020

BMW X3 xDrive20i M-Sport | Shadow | Org. NL | Panoramadak | Head-up | Stuurverwarming | Camera | Leder
- 2019

BMW X3 xDrive20i High Executive | Achterbank in delen neerklapbaar | Airco (automatisch) | Apple Carplay/Android Auto|telefoonintegratie premium
- 2019