BMW X1 sDrive18i (2017) #4

Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2023

Eerste x1

Onze vorige auto was een BMW Grantourer diesel met 122.000km op de teller. Diesel is in Nederland helemaal uit en daarom wilde ik van de diesel af voordat deze helemaal niets meer waard zou zijn.
Op internet verschillende sites bekeken op zoek naar een suv.
Proef gereden in een Skoda Karoq, maar nee dit is geen BMW. Het rijdt oké, maar een BMW rijdt gewoon beter. Bovendien konden we alleen maar een handelaarsprijs voor deze auto ontvangen. Dus niet erg interessant.
Dus toch de focus gelegd op weer een BMW. Eens een BMW , altijd een BMW. Zou dat echt zo zijn ?
In ieder geval ze rijden wel erg fijn en de afwerking en gekozen materialen zijn mooi.
Komen we bij een BMW specialist een mooie X1 tegen, uit 2017 met 83.000km op de teller, in een executive uitvoering met als extra een sportline pakket en lichtpakket.
Aanwezig:
- automaat (7 versn. )
- sportstoelen ( verwarmd)
- sportstuur ( verwarmd)
- speciaal stiksel
- hud ( snelheid/ navigatie/ verkeersborden geprojecteerd op voorruit)
- groter display
- automatische achterklep
- sfeerverlichting
- achteruitrij camera
- verlichting portiergrepen
- uitstapverlichting onderkant portieren
- BMW Connect
- etc.
De inruilprijs voor onze oude lag duizenden euro’s boven de handelaarsprijs. Bovendien was de aankoopprijs lager dan de ANWB aangaf. Dus heel interessant voor ons. Met de proefrit waren we verkocht: wat een stille auto en de 7-trapsautomaat schakelt boterzacht.
Het bedrijf waar we de auto aangekocht hebben, is een gerenommeerde zaak , dus betrouwbaar. Bovendien een jaar garantie erbij.
Op dit moment zijn we 5 maanden verder en hebben we 10.000km afgelegd. De auto is inmiddels voorzien van getint glas achterin en een trekhaak.
Het verbruik is 1 op 14 gemiddeld.
Verder geen bijzonderheden.
Binnenkort op vakantie met de auto naar Zuid Frankrijk. Kijken hoe het zitcomfort van de sportstoelen is, als je er lang gebruik van maakt. En hoe het verbruik is op lange afstanden.
Na de vakantie meer !

Eerste probleem

In september voor een vakantie naar Zuid-Frankrijk gereden. Een rit van 1400km waarbij we de stilte in de auto waardeerden. Bij 130 km maakt de motor nog geen 2200 toeren. De auto ligt ontzettend goed op de weg en dat maakt rijden tot een ontspannende bezigheid. De sportstoelen zitten voor ons fantastisch. Geen enkele last gehad op deze reis. In een woord prima!
In het zuiden moesten we de airco dagelijks gebruiken en we merkten dat de auto op een bepaald moment minder gekoeld werd. Terwijl ik vooraf aan de reis de airco heb laten vullen. Aan het eind van de reis deed deze niets meer.
Thuis gekomen, meteen naar de garage en bleek de aircopomp te lekken.
Dus een andere erop , we hebben nog garantie en alles deed het weer, dachten we. Maar bij de thuisrit vanaf de garage begon de auto ineens te stinken en de airco viel uit. De garage gebeld en vond het verstandig om de auto op te halen. Zo geschiedde het en wederom bleek deze aircopomp ook kapot (vastgelopen) en aangezien er aandrijving van de Multi riem is, was deze gaan schuren en stinken. Wederom een andere aircopomp en een nieuwe Multi riem erop. Alles is nu in orde.
We hebben nu nog garantie tot Maart. En ik ben van plan om in februari een garantie afloopkeuring te laten doen.
Nu de winter voor de deur staat , waarderen we de stoel- en stuurverwarming enorm. Heerlijk zo'n toevoeging.
Verder genieten we iedere dag van deze heerlijke auto.
Tot de volgende ervaring.

Garantie loopt af

De Bovag garantie loopt binnenkort af en zoals hierboven gezegd, een Bovag afloop garantie keuring laten uitvoeren bij een ander erkend autobedrijf. Daarnaast aangegeven dat een kleine beurt misschien wel aan te raden is.
De auto is in uitstekende staat en er zijn geen zaken die nog aangepakt moeten worden en vallen onder de garantie.
Wel werd opgemerkt dat de achterste remschijven en blokken binnenkort vervangen moeten worden.
Eén kleine beurt geven was niet nodig.
Dus gaan we weer verder genieten van deze fijne auto.

Vervolg aircoprobleem

Wederom geen koude lucht uit de airco.
Garage gebeld, afspraak gemaakt en auto gebracht. Wederom de aircopomp. De pomp zelf deed het wel, maar het aansluitstuk met rubber was niet goed meer. Probleem: BMW levert deze pompen niet meer en ook niet de onderdelen. Dus een nieuwe complete pomp van Valeo erop. Nu hopen dat het aurcoprobleem zich niet weer manifesteert. Alles is toch nog onder garantie uitgevoerd.
De auto bevalt nog steeds erg goed. Heerlijke stoelen, lekker stil en strak op de weg (voor een SUV).
Binnenkort na de beurt meer.

BMW connect

Als je BMW Connect hebt, dan krijg je automatisch meldingen binnen. Onze BMW had contact opgenomen met de garage omdat deze een beurt moest hebben. Gaf ook aan wat er moest gebeuren: remvloeistof en de bougies vervangen, naast de olie en de filters . Plus een apk. Ik kon gelijk een afspraak maken. En dat hebben we dus gedaan.
In het display zie je nu een oranje symbool met een auto en een 4 erachter: 1= remvloeistof 2= bougies 3= beurt 4= apk

Vakantie Spanje

Ga je op vakantie naar Benidorm in Spanje, dan is de afstand van ons huis naar het verblijf daar 2100 km. Toch voor aanvang maar eens de accu laten testen . Deze is origineel en zit er dus 7 1/2 jaar in.
Capaciteit minder dan de helft. Dus heb ik voor aanvang van de reis de accu laten vervangen. Kosten 300 euro.
In totaal bijna 6000 km in drie weken afgelegd.
Dan kom je wederom tot de conclusie dat de sportstoelen erg goed zijn. De “gewone” stoelen geven nog wel eens klachten. Zie de reviews.
Wij kwamen zonder rug-en zitklachten aan.
Ook de koersvastheid en stilte in de auto draagt bij tot het comfort. Constant 140 km rijden in Frankrijk op de tolwegen is dan ook prima te doen. Verbruik gemiddeld 1 op 13,5
Tot de volgende update

BMW Connect 2

Erg handig de BMW Connect app.
Hierop kun je bekijken hoeveel benzine er per liter in je tank zit, de eventuele werkzaamheden aan de auto , de komende beurt, de plek waar de auto staat, ( al een keer gebruikt in een enorme parkeergarage waarbij we niet meer wisten waar we de auto hadden neergezet) of de auto afgesloten is of de ramen gesloten zijn etc.
Je kunt op afstand de ramen en deuren sluiten.

9,5

PRIVATE LEASE BMW X1