BMW i4 M50 (2023) #2
Uitvoering | i4 M50 |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Wat een beest!
Na mijn geweldige BMW G20 330e wilde ik volledig elektrisch rijden omdat ik veel meer kilometers ga maken. De keuze voor het merk was al simpel: uiteraard BMW. De i4 stond al even op mijn lijstje, vooral omdat ik geen SUV wil. Tijdens een BMW track day heb ik de i4 M50 al kunnen vergelijken met een M4. Op een uitgezet traject met veel korte bochten konden de deelnemers in beide auto's dat traject rijden. Guess what: iedereen was sneller in de M50. De M4 is een geweldige auto, maar niet geschikt voor dagelijks gebruik, als dat de i4 is.
Rijden in de M50 is een feest! Deze heeft bijna alle opties. In comfort is de auto snel en comfortabel, in Sport Boost een beest. Keihard en bloedsnel!
Lange afstanden zijn heerlijk. Stil, comfortabel, en met deze accu en laag verbruik (15 kWh/100 km, wat zeer goed is voor een auto van dit kaliber) kom je heel ver. 500 km is mogelijk. Laden doe je met 11 kW of 200 kW bij snelladen.
Het HK geluidssysteem is een genot om naar te luisteren. Door de stilte in de auto is het hifi geluid extra belangrijk.
Deze M50 doet mijn vorige 330e vergeten. Nagenoeg alles is beter. Door de 544pk is de M50 al uit het zicht verdwenen als je naar het pedaal kijkt! Ongelooflijk hoe makkelijk je accelereert, ook bij hogere snelheden. Hij blijft trekken! Uiteraard moet je dat niet te vaak doen. Anders blijf je andere banden kopen.
Doordat ik veel zonnepanelen heb en een dynamisch stroomcontract kost een volle accu, goed voor 400-500 km, slechts 2-6 euro. Dus ook nog eens spotgoedkoop rijden. Misschien had je het al door, maar ik ben enorm enthousiast!