BMW i3s 120Ah Business Edition Plus (2021)
Uitvoering | i3s 120Ah Business Edition Plus |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Elektrisch de toekomst ??
Sinds december 2021 rijden wij de BMW i3. Nu 9 maanden later en 18000 km verder maar eens in de pen klimmen hoe de ervaringen zijn.
Reden tot aanschaf was niet zo moeilijk de Ford Fiesta had er bijna 4 jaar opzitten moest wat onderhoud hebben en was (en is nog steeds) een gewilde occasion. Voor een goede prijs verkocht en de BMW i3 met 20% korting gekocht.
Fijne aflevering gedaan door Dusseldorp.
Uitvoering is niet zo luxe als mijn andere BMW 330i, zie review, maar veel van die extra’s mis ik eigenlijk niet, behalve misschien de adaptive cruisecontrol.
Uitvoering is in een leuke kleur waar veel positieve reacties op zijn. Verder bijvoorbeeld nog een schuifdak, 20inch velgen, wel velen zijn mij voorgegaan
met opnoemen van de diverse uitvoeringen ik laat dat maar achterwege.
Aanloopproblemen:
Na een paar weken problemen met de automatische hoogteverstelling van de koplampen. Hiervoor is de auto wel 4x terug geweest bij de dealer.
Ruitschade gehad wat in eerste instantie gerepareerd is door Autotaalglas in Leeuwarden die de auto rondom het voorruit compleet vernield heeft. Daarna laten repareren door plaatselijk schadebedrijf die hier eerder ervaring mee had opgedaan. Advies: laat vooral ruitschade repareren door een specialist.
Oververhitting ? Ineens gaat het alarm af bij de huidige warme dagen, moet de dealer maar eens naar kijken.
Plastic: onderom is een plastic onderdeel los geraakt, teruggedrukt en het zit weer op zijn plaats ?, iets voor de dealer.
Maar hoe voldoet ie ? Wel in een woord geweldig, rijd als de brandweer, petjes boys hebben geen schijn van kans. Auto wordt vooral voor de korte ritjes gebruikt en dan is ie in zijn element.

BMW i3 Executive 120Ah 42kWh/Adaptive/Leder/Camera/W-pomp/3-fase/19"

BMW i3 S 184pk Executive 120Ah 42 kWh/Sunroof/H-kardon/Leder/20"/W-pomp/3-Fase
- 2019

BMW i3 Basis 120Ah 42 kWh / Camera / Navigatie / 19'' / Harman Kardon / Stoelverwarming / Cruise Control / Warmtepomp / Getint glas