BMW 335i Executive (2007)
Uitvoering | 335i Executive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De BMW 335i is een geweldige auto, een waar feest.
First things first: de prestaties. Ik had geen idee wat het zou betekenen om 306 pk in een auto maatje 3-serie ter beschikking te hebben. Nu wel. Vermogen en koppel van de 335 zijn overweldigend. En van ’turbo lag’ is geen sprake. De auto trekt en trekt en trekt. Of je nu 100 rijdt, 150 of 200, hij blijft gaan. Handig bij inhaalmanoeuvres, geinig bij het stoplicht. De inmiddels alom gelauwerde motor (6 in lijn, 3 liter injectie met twin turbo’s) maakt z’n reputatie waar. Als je wilt is ’ie keurig en hanteerbaar. En anders: beestachtig. Indrukwekkende techniek, die trouwens a-typisch zuinig is (ik rij stevig door en veel in en om de stad, maar verbruik gemiddeld 1:10 à 11).
Dan wegligging en rijgedrag: de 335 is een prettige mix tussen sportief - een haakse stadsbocht draaien met 70+ km/h kán - en comfortabel - een drempel kost je niet je ruggegraat. Het stuur is iets stijver dan een standaard 3, maar daar ben je zo aan gewend. En hij doet wat je zegt, feilloos, met Duitse precisie. De tractiecontrole is zeer effectief (merk je als je ’m een keer uitzet). Ongetwijfeld kan het nóg mooier allemaal met sportonderstellen en zo, maar basis is ’ie al prima.
Tot slot het uiterlijk, zowel van binnen als van buiten. Steeds verbaas ik me weer over het geneuzel over de ’3er’s looks. Dit is een strak vormgegeven, ingetogen auto, die gelukkig niet te koop loopt met z’n kracht (tenzij je goed ingevoerd bent en de dubbele uitlaten herkent). Het interieur is enigszins Spartaans en dat is maar goed ook. Alles wat je nodig hebt zit intuïtief geplaatst en binnen bereik, meer niet. Dit is een sportieve, functionele auto, geen aanstellerig bordeel.
Tot nu toe heb ik - afkloppen - weinig structurele problemen ondervonden.
Lichtelijk irritant is wel dat de elektronica wat wispelturig is. Af en toe meldt het informatie-console dat er iets kapot zou zijn, maar blijkt het defect na een paar minuten als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Ook het overigens fraai uitgevoerde navigatiesysteem laat wel eens een steekje vallen (hapert af en toe, raakt soms van slag). Maar uiteindelijk vind ik dit meer kleine ergernissen dan serieuze problemen.
Verder is de (overigens gratis) BMW pechhulp-service betrekkelijk nutteloos. Toen ik ze belde met allerlei waarschuwingslichtjes aan (terwijl ik ’s ochtends om 06:00 met enige haast richting Noord-Frankrijk reed) hadden ze een vriendelijk, maar nauwelijks bruikbaar advies: wachten tot 08:00, wanneer de garages opengaan. Toch maar een ANWB-kaartje erbij houden.

BMW 3-serie Touring 335i High Executive E91 | 72.000KM | HiFi Professional | Sport Seats | Navigation Professional
- 2006

BMW 3-serie Touring 325d High Executive | Panoramadak | Lederen Bekleding | Navigatie | Trekhaak |
- 2007

BMW 325i Business Line automaat apk 04-07-2026 inruil mogelijk nap